szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lecserélte az amerikai Apple termékeit az orosz kormány, mert a koreai Samsung készülékeit biztonságosabbnak tartják.

A krími válság miatt kialakult feszült helyzetben derült ki, hogy az orosz kormányzati szervek az amerikai Apple termékei helyett már a dél-koreai Samsung készülékeit használják.

A Guardian szerint újságírók szúrták ki, hogy az orosz miniszterek már nem iPadeket szorongatnak, hanem Samsung tableteket, mire Nyikolaj Nyikiforov hírközlési miniszter megerősítette, hogy nemrég cserélték le az Apple-táblagépeket. Azzal magyarázta a döntést, hogy a koreai gyártó készülékei esetében sokkal jobban védve vannak a bizalmas adatok. 

©

A miniszter azt azonban cáfolta, hogy amiatt váltottak volna Samsungra, hogy így válaszoljanak a nyugati országok, köztük az Egyesült Államok által orosz személyek ellen a Krím-félsziget orosz megszállása nyomán kivetett szankciókra. Azt elmondta, hogy az általa olvasott jelentések szerint az amerikai hírszerzés növelni akarja a lehallgatások útján nyert információk mennyiségét, és ez arra készteti az orosz állami felhasználókat, hogy nagyon gondosan válasszák ki informatikai partnerüket.

A Guardian nem mulasztotta el megmutatni azt a fotót, amely 2010-ben készült a Szilícium-völgybe ellátogató Dmitrij Medvegyev kormányfőről, és amelyen Steve Jobs-szal látható, amint egy iPhone-nak ismerkedik. Mi sem mulasztottuk el. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris érzik a Brexit negatív hatásait a brit exportőrök

Máris érzik a Brexit negatív hatásait a brit exportőrök

Liam Neeson lehet Drebin hadnagy az új Csupasz pisztolyban

Liam Neeson lehet Drebin hadnagy az új Csupasz pisztolyban

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt