szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook hosszú távú céljai között szerepel, hogy ne csak az SMS-t, hanem a hagyományos telefonhívást is kiváltsa alkalmazásaival. A most közzétett adatokból úgy tűnik, jó úton haladnak.

A közösségi szolgáltatás a piac várakozásait is felülmúló sebességgel tudta növelni az idei első negyedévben aktív felhasználóinak számát. Jelenleg 1,44 milliárd aktív taggal büszkélkedhetnek, ami egy év alatt 13 százalékos növekedést jelent. Ezt a számot figyelembe véve nem csoda, hogy a Messenger is hatalmasat fejlődött az utóbbi időben.

A Mark Zuckerberg által ismertetett adatok szerint ma már a mobilról indított ingyenes, VoIP telefonhívások 10 százalékát a Facebook kommunikációs platformján, azaz a Messengerben bonyolítják. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a cég által tavaly 19 milliárd dollárért felvásárolt WhatsApp is a Facebookot erősíti, akkor a Zuckerberg-birodalom jelenléte még erősebb a piacon. (A Facebook-vezér egyébként ennek kapcsán azt mondta, a Messengert és a WhatsAppot továbbra sem olvasztják össze.)

A legfrissebb adatok szerint a két alkalmazással és a közösségi oldallal átlagosan napi 45 milliárd szöveges üzenetet küldenek egymásnak a felhasználók. Míg a Messenger Amerikában, a WhatsApp Európában és a fejlődő országokban népszerű, tulajdonképpen csak Ázsia kínai területe az, ahol hivatalosan nem elérhetők a vállalat szolgáltatásai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bolgár ellenzéki vezető: a bolgár állami maffia az EU lélegeztetőgépén

Bolgár ellenzéki vezető: a bolgár állami maffia az EU lélegeztetőgépén

Brüsszel kevesli a demokráciát, drágulhatnak a kambodzsai ruhák

Brüsszel kevesli a demokráciát, drágulhatnak a kambodzsai ruhák

Európa-liga: Az Internazionale után a Manchester United is bejutott az elődöntőbe

Európa-liga: Az Internazionale után a Manchester United is bejutott az elődöntőbe