szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokszor előfordul, hogy legszívesebben csak hívásokat fogadnánk mobilunkkal, és az értesítésekből, az alkalmazásokból, a chatelésből viszont nem kérnénk, mert szeretnénk mindezektől mentesen tölteni az időnket és/vagy nem szeretnénk valahová elvinni drága okostelefonunkat, esetleg a gyerekünknek szeretnénk egy olcsó mobilt. Íme a hitelkártya méretű megoldás.

Egy telefon távol a telefonunktól – érdekesen hangzik a Light Phone jelmondata, de a technológiát megismerve érthető. Az ötlet nagyszerű és a megvalósítása rengeteg ember számára lehet hasznos, hiszen ki ne érezné néha úgy, hogy elég lenne csak a fontos hívásokat fogadni, minden mástól (Facebook, egyéb alkalmazások, e-mailek, értesítések) pedig távol lenni. A Light Phone olcsó és kényelmes megoldást biztosít ezekben a helyzetekben, és akkor is jól jön, ha például egy utazás vagy buli miatt féltjük magunkkal vinni drága okostelefonunkat.

©

A készülék ugyanis egy olyan kiegészítő telefon, amellyel csak a mobilunkra érkező hívásokat lehet fogadni, mindössze 38 grammot nyom, bankkártya méretű, így egy pénztárcában is kényelmese elfér. Ehhez csak a hozzá tartozó alkalmazással össze kell kapcsolni a mobilunkat és a Light Phone-t, majd utóbbin bárhol és bármikor fogadhatjuk az eredeti okostelefonunkra érkező hívásokat.

Az aksija 20 napig bírja, így például egy hosszabb utazáshoz is tökéletes megoldás lehet, illetve SIM-kártya is jár hozzá, így a kisgyerekeknek ez lehet az első mobiljuk, amellyel a szülők el tudják érni őket.

A fejlesztők a Kickstarteren gyűjtenek pénzt, hogy piacra tudják dobni a különleges mobilt, amely előrendeléssel 100 dollárba (kb. 27 ezer forint) kerül.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília a járvány legunalmasabb monológját tartotta az ország lezárásának napján

Müller Cecília a járvány legunalmasabb monológját tartotta az ország lezárásának napján

Hullámvasút volt 2020 a műszaki cikkek piacának, de remekül zárult az év

Hullámvasút volt 2020 a műszaki cikkek piacának, de remekül zárult az év

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát