szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az AV-TEST Institute elkészítette toplistáját, amelyben különböző szempontok alapján választotta ki a legjobb antivírus-megoldásokat.

Az AV-TEST Institute különféle teszteknek vetette alá a tavalyi évben az antivírus-megoldásokat, különböző szempontok szerint vizsgálta ezeket, és több kategóriában értékelte a szoftvereket.

A legjobb védelem kategóriáját két alkategóriára osztották, a fogyasztói és a vállalati felhasználókéra. Mindkét helyen a Symantec remekelt, az előbbiben a Norton Securityt, míg a vállalati szférában az Endpoint Protectiont tartották a legjobbnak.

A legjobb teljesítményért járó díjat az a szoftver kaphatja, amelyik a legkevésbé befolyásolja a PC sebességét. A fogyasztói kategóriában ketten is remekül szerepeltek: a Bitdefender Internet Security és a Kaspersky Internet Security, a vállalati díjat a Bitdefender Endpoint Securityje érdemelte ki.

©

A legjobban használható termék díj az egyszerű kezelhetőségre és a felhasználóbarát jellemzőkre fókuszál. A fogyasztói kategóriában az Avira Antivirus Próé és a Kaspersky Internet Security programé lett az elismerés, a vállalati szektorban pedig az Intel Security részévé vált McAfee Endpoint Security lett kategóriája legjobbja.

A leghatékonyabb javítást kínáló programok kategóriájában két szempont szerint döntöttek. A legjobb javítócsomag elismerés az Avira Antivirus Prónak járt, míg a legjobb tisztítóeszközt a Kaspersky Virus Removal Tool kínálja.

A legjobb androidos antivírus kategóriában (mert hogy már ilyen is van) a legjobb általános teljesítményt jutalmazták (Bitdefender Mobile Security), valamint a legjobb app-védelmi jellemzőket (Sophos Mobile Security).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Rudolf Péter az SZFE-ről: A megosztottság egyszerűsít

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit

Magyar tudós vezetésével, 0,000000000001 literes cseppekben szimulálják az élet első jeleit