szerző:
hvg.hu

Több tényleg hasznos funkciót is beépített megújult mobilbanki alkalmazásába a K&H. Az alkalmazást nem csak az új felhasználóknak kell regisztrálniuk, a további mobilbankoláshoz annak is van tennivalója, aki a régi verziót már használta.

Új megjelenést, menürendszert és új funkciókat is kapott a K&H mobilbank. Az alkalmazásból végre nem csak az e-banki felületen korábban rögzített számlákra lehet utalni, hanem a telefonról is megadható/rögzíthető új célszámla.

Praktikus újdonság a mobil-token. A K&H mobilbankba épített szoftveres azonosító mód lehetővé teszi, hogy gyorsan, egyszerűen, billentyűzet használata nélkül, mégis magas biztonsági szint mellett tudjon e-bankfiókjába belépni, és ott a megbízásokat aláírni. A számítógépes e-banki belépéshez az e-bank képernyőjén megjelenő színes kódot, műveletek aláírásához pedig egy QR kódot kell beolvasni okostelefonnal, majd azt követően a K&H mobilbankban kell a tranzakciót mPIN kóddal (vagy arra alkalmas iPhone esetén Touch ID-val) megerősíteni. Így hiába is figyeli valamilyen kártékony program a billentyűleütéseket, nem tudja megszerezni a felhasználó általános és egyszer használatos jelszavát sem.

©

A megújult K&H mobilbank-alkalmazást 4-es vagy újabb iPhone-okra az App Store-ból lehet letölteni, legalább 4.1-es Android-verziót futtató androidos telefonokra pedig a Google Play áruházból telepíthető.

Mindenkinek aktiválni kell

A letöltés után az alkalmazást aktiválni kell, azoknak is, akik a régebbi verziót korábban már használták. Az aktiválás történhet az e-bankkal megegyező felhasználónév/jelszó párossal, új felhasználóként a K&H énazonosítóra és ePIN kódra van szükség, illetve lehetőség van a webes e-banki felületről is aktiválni a mobilbankot.

Az aktiválás során egy biztonsági azonosítót, úgynevezett mPIN kódot kell választani, amelyet a továbbiakban a mobilbankba történő belépésre, és ott a tranzakciók aláírásának megerősítésére használhat. Az arra alkalmas iPhone készülékek esetében az mPIN kód a Touch ID ujjlenyomat-leolvasóval is helyettesíthető.

Ha máskor is az elsők közt szeretne értesülni hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Új funkciót építettek a Google Térképbe, könnyebben elérheti a kedvenc helyeit

Új funkciót építettek a Google Térképbe, könnyebben elérheti a kedvenc helyeit

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Átlépte a lélektani 50 milliárd forintos határt a kórházak adóssága

Átlépte a lélektani 50 milliárd forintos határt a kórházak adóssága

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

2012-ben ellopott Picassót találhattak elásva Romániában

2012-ben ellopott Picassót találhattak elásva Romániában

Cáfol a minisztérium: nem berendelték a követet, csak beszélgetett

Cáfol a minisztérium: nem berendelték a követet, csak beszélgetett