szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Windows 10 az eddigi leggyorsabban terjedő Windows, jelentette be idei BUILD fejlesztői konferenciáján a Microsoft.

Folytatódik a Microsoft tik-takos sorozata: az egyik Windows sikeres, a következő bukik, majd újabb sikeres kiadás következik. A Windows XP sikere, a Vista bukása, a 7-es sikere, majd a Win 8 bukása után a 10-es verzió egyértelmű sikernek tűnik: a megjelenés óta eltelt 8 hónap után már 270 millió gépen fut a legújabb operációs rendszert.

A Windows 7 terjedéséhez képest ez 145 százalékos javulás, a szomszéd mosógépének titulált Windows 8-nál négyszer gyorsabban terjed a Windows 10.

©

Az oprendszer sikerének egyik oka egészen biztosan az ingyenesség: június végéig ingyen frissíthet Windows 10-re mindenki, akinek Windows 7 vagy 8 fut a számítógépén. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a Microsoft kezdetben lehetőségként népszerűsítette ezt, egy ideje azonban aktívabban is próbálják terjeszteni a Win 10-et – nemrég például a 7 és a 8.1 verziók ajánlott biztonsági frissítései közé szorították be a Windows 10-re frissítést, sokan fel is háborodtak rajta.

Aki egyáltalán nem szeretné telepíteni a Windows 10-et, az egy egyszerű segédprogrammal végleg elintézheti a frissítési próbálkozásokat.

A Microsoft tervei szerint a 10-es az utolsó Windows, nem adnak majd ki több főverziót az operációs rendszerből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!