szerző:
hvg.hu

A különböző felhőszolgáltatásokban tárolt összes fájlt egyetlen helyen kezelhetjük és érhetjük el az odrive nevű, ingyenes szolgáltatással.

Korábban is mutattunk már olyan szolgáltatást, amelyik összefogja az online tárhelyeket, a Jolicloud használatával 67 gigányi adat rendezett elérésére van lehetőség. Most itt egy újabb szolgáltatás, az odrive, amely hasonlóan jó szolgálatot tud tenni annak, aki több néhány gigás tárhelye adatát szeretné nagy totálban látni és kezelni. Míg a Joliclouddal böngészőben menedzselhetjük fájljainkat, a számítógépre beépülő odrive a gép mapparendszerében mutatja mindenünket.

©

Az asztali számítógépre telepíthető program tulajdonképpen egy olyan mappa, amelynek almappáiba a különböző tárhelyen lévő adatainkat szinkronizálja a szolgáltatás. Jelenleg a Dropbox, a Google Drive, az Amazon Cloud Drive és a OneDrive importálható, ezen kívül a Gmailen, az Instagramon, és a Facebookon lévő képeinket, videóinkat és dokumentumainkat is elérhetjük.

A program telepítése és egy gyors regisztráció után beállíthatjuk, hogy mely tárhelyeket szeretnénk bekötni a programba, később pedig ugyanitt adhatjuk meg azt is, hogy melyek azok, amelyeket már nem szeretnénk látni. Az így szinkronizált fiókok csak akkor foglalnak helyet a számítógépünkön, ha már a benne lévő adatok között böngészünk, a fejlesztők viszont lehetővé tették, hogy ne csak a tárhelyeket, hanem az azokban lévő adatok szinkronizálását is megszüntethessük. Ennek köszönhetően ha például a Google Drive-ból csak az oda feltöltött szöveges dokumentumokat szeretnénk látni, beállíthatjuk, hogy a képeket ne is vegye figyelembe a program, így jóval kevesebb területet foglal el a merevlemezünkből.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!