szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Ericsson olyan virtuális valóságon alapuló 3D-technológiát fejlesztett a sportközvetítések számára, amelyet a BBC már tesztel is. Látványos lesz, az biztos.

Az Ericsson egy olyan virtuális valóságon alapuló rendszert fejlesztett, amely a meccsek előtt, közben és után a tévéstúdiók műsorát teszik szórakoztatóbbá és látványosabbá. A Piero Augmented Reality a sportközvetítések új irányát mutatja.

Lehet ugyanis egy játékos hőtérképét elemezni egy sima grafikonról is, de mennyivel jobb, ha a szakértő a stúdióba varázsolt 3D-s focipályán mutathatja, hogy egy játékos hol fordult elő a leggyakrabban és ebből milyen következtetést lehet levonni.

©

A cég közleménye szerint 3D-ben lehet modellezni és ismételni a helyzeteket és gólokat, a hőtérkép mellett a passzok gyakoriságát, helyét és irányát is látványosan lehet bemutatni. Az akciók felépítése is illusztrálható, illetve azt is egy 3D-s kapun mutathatják - adott esetben egy tizenegyespárbaj előtt -, hogy ki hogyan szokta elvégezni a büntetőket.

©

A futballszurkolók szórakoztatásának új formájához rengeteg adat is szükséges, ezt természetesen a legismertebb sportstatisztikai cég, az Opta biztosítja. A BBC már teszteli is a technológiát, ha pedig beválik, akkor legendás fociműsora, a Match of The Day próbálhatja ki először. Nem lepődnénk meg, ha a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon is bevetnék a rendszert.

A sportközvetítések egyébként nem csak a stúdiókban használhatják ki a virtuális valóságot: a Microsoft nemrég bemutatta elképesztő koncepcióját arról, hogyan is nézhetünk majd meccseket az otthonunkban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot és Budai Gyulát

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot és Budai Gyulát