szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell, hogy a birtokában legyen az Amazon hangvezérelt alapú, hangszóróba bújtatott asszisztense, a böngészőjéből is kipróbálhatja, hogyan lehet kommunikálni vele.

Még 2014 késő őszén mutatta be az Amazon Echo nevű hangszóróját, egy sokoldalú digitális asszisztenst, és azóta már többször is frissítették az Amazon felhőszolgáltatásához kapcsolódó eszközt. Az Echóba rejtett asszisztens neve Alexa, egy virtuális lény, aki (ami?) olyan, mint az Apple-nek a Siri vagy a Microsoftnak a Cortana.

Mostantól bárki kipróbálhatja, hogyan is történik a beszélgetés Alexával, és ehhez még arra sincsen szükség, hogy legyen egy Echója, mindössze egy böngészőre van szükség hozzá, no meg angoltudásra, a digitális asszisztens ugyanis csak angolul ért.

©

Alexa második otthona az Echosim.io nevű weboldal, egy új online eszköz a fejlesztők (és az érdeklődők) számára, ami az Echót szimulálja. A használatához egy Amazon-hozzáférésre van szükség, de azt akár közvetlenül az oldalon is létrehozhatjuk. Ezután bármit megkérdezhetünk Alexától, és ő éppúgy válaszolgat nekünk, mintha egy Echón keresztül tennénk ezt. Egyetlen különbség, hogy ehhez kattintani kell a mikrofont szimbolizáló gombra, és nyomva kell tartani mindaddig, amíg beszélünk, míg az igazi Alexánál erre nincs szükség, ő ugyanis folyton „hallgatózik”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo

A Time magazin szerint végül leválthatja a telefonokat a Microsoft Surface Duo