szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Történetének legkomolyabb frissítését kaphatja meg hamarosan a Windows beépített képszerkesztője. Mutatjuk, mi mindenre lesz képes az app.

Miközben a Windows 7-hez (na meg a nem túl kedvelt 8-hoz) képest a Windows 10 számos újdonságot nyújtott a felhasználóknak, egy dolog egész biztosan nem(sokban) változott: a Paint. Az operációs rendszer tavalyi megjelenésével az embernek az az érzése támadt, hogy a “jó öreg” képszerkesztő programról megfeledkeztek a fejlesztők. Még ha így is volt, mostanra egész biztosan észbe kaptak, egy nemrég publikált videó alapján ugyanis úgy tűnik, egy vadonatúj, Windows 10-hez (és a kor elvárásaihoz) igazított programon dolgoztak Redmondban.

A Paint előzetes verziójában a hagyományos funkciók mellett egy külön 3D-szekció is elérhető lesz, amivel háromdimenziós képeket készíthetünk. Mindehhez egy sor filctollat és egyéb eszközöket (például matricákat) biztosít a program, hogy közvetlenül tudjunk a 3D-s objektumokkal dolgozni.

A felület első ránézésre úgy tűnik, hogy tollal és érintőképernyővel is használható lesz, vagyis minden bizonnyal úgy készítik el az appot, hogy azt több eszközön is könnyedén használni lehessen. A programban a 2D-s és a 3D-s képeket vegyíthetjük, így egy megadott háttér elé is készíthetünk különböző képeket.

Májusban egyébként már szivárgott ki néhány kép az érkező, “felokosított” Paintről, amiről sokáig azt gondoltuk, a Windows 10 születésnapi frissítésével érkezik majd. Ez nem történt meg, a Microsoft szakemberei a The Verge szerint akkor csak az app tesztelését végezhették.

©
©
©

A mostani videókból viszont nagyon úgy tűnik, startra készen áll az app, így hamarosan debütálhat is a fejlesztés. Leghamarabb erre október 26-án kerülhet sor, a Microsoft ugyanis akkor tartja legközelebbi eseményét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kérelemmintát készített azoknak a szülőknek a TASZ, akik nem küldenék iskolába gyereküket

Kérelemmintát készített azoknak a szülőknek a TASZ, akik nem küldenék iskolába gyereküket

Fenséges V12-essel ünneplik meg a Maybach 100 évét

Fenséges V12-essel ünneplik meg a Maybach 100 évét

Májusra teljes nyitást tervez Ausztria

Májusra teljes nyitást tervez Ausztria