szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ki ne szeretné, ha a hobbija lenne a munkája, pláne ha ezzel még gazdaggá is válik? Nekik sikerült: a Forbes listája szerint idén ezek a videósok keresték a legtöbb pénzt YouTube-on. A top 10-be másfél milliárd forint alatt be se lehet kerülni.

Ezek a fiatalok akkor is vígan élnének öreg napjaikig, ha azonnal befejeznék a videózást, ugyanis a Forbes listájából kiderül: legtöbb pénzt kereső YouTube-videósok Top 10-es klubjába idén 5 millió dollár (kb. 1,5 milliárd forint) alatt be sem lehetett kerülni. Lássuk, kik részesültek a leginkább abból a pénzből, amit a YouTube 2016-ban a hirdetésekért kapott. Három holtversenny is van a listán.

Az első helyezett 15 millió dollárral (kb. 4,5 milliárd forint) az a PewDiePie, aki megígérte, hogy 50 millió feliratkozó után törli a csatornáját, mert a YouTube nagyon rossz úton jár az algoritmusával, de a videómegosztó nem tett semmit, majd kiderült: vicc volt az egész. De arra is van esély, hogy mégsem.

9. Colleen Ballinger (5 millió dollár)

9. Rhett and Link (5 millió dollár)

7. Germán Garmendia (5,5 millió dollár)

7. Markiplier (5,5 millió dollár)

5. Tyler Oakley (6 millió dollár)

5. Rosanna Pansino (6 millió dollár)

4. Smosh (7 millió dollár)

3. Lilly Singh (7,5 millió dollár)

2. Roman Atwood (8 millió dollár)

1. PewDiePie (15 millió dollár)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!