szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A valós idejű fordítás mostantól nemcsak a Skype-Skype, hanem a Skype-telefon hívásoknál is alkalmazható lesz.

Bő három évvel ezelőtt nagyot robbantott a Skype, amikor bejelentette: elkészült a beszélgetést (majdnem) valós időben fordító algoritmusuk. A Translator megvárja, amíg a felhasználó befejezi a mondatát, majd az adatok feldolgozása után automatikusan átfordítja azt a másik fél által kiválasztott nyelvre. Az igen hasznos funkciót eddig csak Skype-Skype hívásoknál lehetett használni, mostantól azonban már a mobil és a vezetékes számok hívásakor is működik.

A Microsoft bejelentése szerint a tárcsázáskor be kell kapcsolni a “Translate” gombot, majd kiválasztani a kívánt nyelvet. Amikor a hívott fél felveszi, egy automata hang közli vele, hogy a beszélgetést rögzítik és a szöveget egy automata fogja tolmácsolni. Emiatt az üzenetet késleltetve hallják majd a felek, és természetesen némi hiba is csúszhat a szövegbe, de a Microsoft szerint alapvetően pontos a fordítás. A technológia pontosan így fog működni, csak épp egy valódi telefon lesz a másik oldalon.

A funkciót már tesztelik a fejlesztők: a Windows Insider programban részt vevők a Skype legújabb béta verziójának letöltése után, az egyenlegüket feltöltve próbálhatják ki a fordítót. A program egyelőre angol, német, francia, spanyol, mandarin (kínai), olasz, portugál (brazil), arab és orosz nyelveken tud, de a későbbiekben várhatóan tovább bővítik majd a nyelveket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja