szerző:
hvg.hu

Az óriási hype és felfokozott letöltési kedv után most jön a feketeleves: a felhasználók nincsenek jó véleménnyel a Super Mario Runról.

Pillanatok alatt a letöltési listák élére került a Nintendo nagyon várt Super Mario mobiljátéka. Míg a Pokémon Gót az első nap körülbelül 900 ezren töltötték le, addig a Super Mario Run közel hárommillió letöltést könyvelhetett el. A felhasználók bőszen játszani kezdtek, és jött a kijózanodás: az App Store-ba befutott több mint 70 ezer értékelésből mintegy 40 ezer mindössze egy csillagra értékelte a játékot, és az átlagos érték is csak 2,12 csillag az elérhető ötből.

Ki gondolná, hogy a negatív értékelések dollármilliókat húznak ki a Nintendo zsebéből: a lehúzások hatására a cég részvényeinek értéke több mint hét százalékkal esett. Az első kritikák hamar megérkeztek, sokan nehezményezték, hogy gyakorlatilag fizetni kell az ingyenes appért (körülbelül 3000 forintot), ha tényleg egy jót akar játszani az ember, másoknak az internetkapcsolat szükségessége esett rosszul, ugyanis egyórányi játék mintegy 40-70 MB-nyi adatot emészt fel, szóval jobb, ha az ember csak wifi mellett irányítgatja a kis figurát.

©

A nem igazán jó vélemények ellenére továbbra is bőszen töltik le a felhasználók a Super Mario Runt, amely így még mindig a toplista élén csücsül, és jelenleg több tízmillióan játsszák szerte a világon. És mivel fizetnek is érte, a játék eddig vagy 9 millió dollárnyi bevételt hozott. Ezzel együtt nem örülhet felhőtlenül a Nintendo és az Apple. A negatív értékelések ugyanis, amelyeket eddig még egyik cég sem kommentált, hosszabb távon nem kedvezhetnek nekik. A Nintendo ezzel a játékkal próbált betörni a mobilvilágba, amelyet hosszú idő óta csak a partvonalról szemlél, az Apple pedig azt remélte, hogy a Super Mario Run exkluzivitása dönthet majd amellett, hogy valaki iPhone-t vagy androidos készüléket vásárol.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!