szerző:
Papós Tamás

HVGame sorozatunkban idén is sok érdekes mobil és böngészős játékról olvashatott. Összeszedtük az év - szerintünk - legjobbjainak listáját.

Miután bemutattuk az év leghasznosabb alkalmazásait, Facebook- és Messenger - funkcióit, Chrome-bővítményeit és ingyenes online szolgáltatásait, itt az ideje, hogy 2016 legjobb játékait is egy csokorba gyűjtsük – ahogy ezt 2014-ben és 2015-ben is megtettük. Induljon a szilveszteri letöltés és játék!

Itt egy csupán 19 darabos kirakó, amit nem is olyan egyszerű megoldani

A puzzle játékok új dimenziója az ingyenesen letölthető Rop: szerteszét álló kötelekkel összekapcsolt hatszögekből megadott alakzatokat kell építeni egy nagyon kicsi pályán. Egyszerűnek tűnik, de egy idő után egyáltalán nem az.

Zseniális: a zenei és fizikai játékok keverékére eléggé rá lehet kattanni

Az egyszerű, de nagyszerű játék mintapéldája ez az ingyenes darab. A fejlesztő a zenei és fizikai játékokat keverte elgondolkodtató és szórakoztató módon, mindenkinek bátran ajánljuk a letöltését.

Mi nem tudjuk letenni: az egy dolog, hogy ez egy zseniális fizikai játék, de még ingyen is van

Vigyázzon, ha letölti, nem tudja majd letenni és mind az 50 pályát meg akarja fejteni. Nem lesz egyszerű, de megéri.

©

Szeret barkóbázni? Csináltak hozzá egy remek magyar alkalmazást

A Becstelen brigantyk híres kocsmajelentéből lehet ismerős a barkóba egy különleges formája. Most egy magyar mobiljáték teszi ezt sokkal kényelmesebbé.

Itt egy 2 perces, böngészős játék: ha elkezd vele játszani, nem fogja tudni abbahagyni

Amilyen egyszerű a némi tudást és még több sejtést igénylő Higher Lower, annyira rá lehet szokni. Nem mellesleg tanulságos is: ha azt hiszi, hogy tudja, mi érdekli az embereket, sokszor meg fog lepődni.

Végre Androidra is megjelent az egyik legszebb mobiljáték, ráadásul ingyenes

Az iPhone-osoknak fizetni kell érte, de Androidra ingyen jelent meg ez a remek hangulatú, addiktív és nagyon szép játék, amely egy éve minden fontosabb díjat és mértékadó techoldal elismerését elnyerte.

Tetszettek a Suicide Squad szuperképességei? Ebben a játékban kipróbálhatja őket

A Suicide Squad főhőseinek szuperképességeit és a filmben látott környezetet kapja ebben a játékban, természetesen az ellenség stílusos kiiktatása a cél.

Próbálja ki: ezzel egy 6 Oscar-díjjal jutalmazott akciófilmben érezheti magát

Végtelen pályán és végtelen ellenséggel élheti át ebben a mobil játékban azt az őrült hajszát, amit a Mad Max: A harag útja című filmben látott.

Szerette az Alien-filmeket? Akkor ezt a játékot imádni fogja

Teljes káosz és félelmetes hangulat jellemzi a Zen Studios legújabb flipper játékát, amely talán a legjobban sikerült: az Alien vs. Pinball remek szórakozás a filmrajongóknak.

Felismer 66 filmet 1-1 tárgy alapján? Ebben a játékban tesztelheti magát

A PopCorn Garage böngészős játékot telepíteni sem kell, csupán egy feladatunk van vele: egy garázsban kell 66 kultikus film tárgyait felismerni.

©

Egy 13 éves magyar fiú csinált egy telefonos játékot, amit alig tudtunk letenni

Az egyszerűnek tűnő színkiválasztó alkalmazás rendesen megtornáztatja a szemet, egy idő után komoly kihívás az újabb szint teljesítése. Külön érdekessége, hogy ki csinálta, és az sem mellékes, hogy ki húzhat belőle hasznot.

Újabb játékot csinált a 13 éves magyar fiú, azonnal rákaptunk

A ColorBlinder után új játékkal jelentkezett Kiss Dániel. A játék egy kicsit nehéz, de pont emiatt élvezetes.

Itt a 14 éves magyar fiú új játéka, amely rendesen megizzasztja az embert

A Kiss Dániel által fejlesztett bloxx első ránézésre könnyűnek tűnik, de néhány pálya után már a Flappy Bird nehézségével vetekszik.

Szereti a pasziánszot? Fantasztikus telefonos változatot készítettek belőle

Az Egyesült Államok volt védelmi minisztere 83 évesen diktafonra mondta, hogy milyen volt Winston Churchill kedvenc pasziánszjátéka, majd a programozók megcsinálták. Az ingyenes végeredmény lenyűgöző.

Végre letöltheti telefonjára a Microsoft legnépszerűbb játékát

A Microsoft pasziánszkollekciója vitathatatlanul a windowsos rendszer legkedveltebb játéka. Végre a konkurens mobil platformokon is bemutatkozhat.

Végre megjött: már letöltheti az első telefonos Super Mario játékot

Hosszú évek rajongói vágyakozása után a Nintendo végre nem csak saját gépein engedi a mariózást. Megérkezett az első igazi, hivatalos telefonos Super Mario.

©

Felismeri 2-3 mp alapján a zenéket? Olyan kvízt mutatunk, amit nem fog tudni abbahagyni

A hosszú hétvége előtti napon elkövettük azt a hibát, hogy elkezdtünk játszani egy zenei kvízzel. Azóta nem tudjuk letenni. Ráadásul számítógép előtt ülve és telefonon is játszható.

Rajzoljon, és a Google új játéka megmondja, mennyire ügyes ebben

A Google új, mesterséges intelligencia-alapú játéka remek szórakozás, és közben kideríthetjük, mennyire ügyesen (felismerhetően) rajzolunk az egérrel a képernyőre, például sárgarépát, övet, zöldbabot vagy órát.

Imádjuk ezt a Google-térképes játékot, ön sem tudja majd letenni

A Google térképére alapozott játékban egy jetivel lehet felfedezni a Himaláját, majd az egész világot. Alapvetően gyerekeknek készült, de a felnőttek is szeretni fogják. Ebben már csak azért is vagyunk ilyen biztosak, mert minket is magával ragadott.

Szeretne egy izgalmas játékot ma estére? Oldjon meg egy gyilkossági ügyet a böngészőjében

A Google technológiáját felhasználva egy magyar ügynökség kreatív detektívjátékot készített, amelyben egyetlen szó a megoldás: a gyilkos neve. Kilétére nekünk kell rájönni a nyomokból.

Tegye fel telefonjára ezt az űrhajóssal beszélgetős életjátékot, nem fog csalódni

Ebben az igazán különleges hangulatú mobiljátékban egy űrbaleset túlélőjével kommunikálhatunk. Mi vagyunk az egyetlen reménye, ezért nem mindegy, hogy mit mondunk neki.

Telepíteni sem kell: itt a böngészős játék, ami talán még jobb is, mint a Snake

Vannak azok az egyszerű, és mégis nagyszerű játékok, amelyek sokáig mindenről elvonják a figyelmünket, csak egyszerűen kikapcsolnak. Ennek mesterpéldája ez az ingyenes, kicsit a Snake-re is hasonlító online játék.

Megjött a játék, amiért megőrül a világ: Magyarországon is letölthető a Pokémon GO

Elérhetővé vált az alkalmazásboltok magyar felületén is a Nintendo sikerjátéka.

©

Próbálja ki: 3D-vel felturbózták a világ egyik legnépszerűbb játékát

A Nokia telefonokra tervezett klasszikus kígyós játék, a Snake új és igazi kihívást jelentő fordulatot vett ebben az ingyenes változatban.

Van-e ennél jobb Tetris? Ebben a programban legós elemekkel játszhat

Gyerekkorunk egyik kedvenc időtöltése és az egyik legnépszerűbb számítógépes játék egyesül az alábbi ingyenes programban.

Szerette a Tetris játékot? Most ingyen megkapja, 3D-ben

Egy remek és ingyenes Tetris-szerű játékot ajánlunk, amely modern köntösben hozza vissza a világszerte kedvelt játék hangulatát.

Szereti a régi játékokat? 13 klasszikussal böngészőben is játszhat, íme a linkek

Tetris, Prince of Persia, Donkey Kong, Sim City - ha valakinek ezek ismerősek, akkor érdemes kattintaniuk, ugyanis 13 klasszikus játékhoz van olyan link, amelyre kattintva máris újra lehet élni a évtizedekkel ezelőtti kalandokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egymillió milliárdszor nagyobb a Napnál: hatalmas galaktikus szuperhalmazt fedeztek fel csillagászok

Egymillió milliárdszor nagyobb a Napnál: hatalmas galaktikus szuperhalmazt fedeztek fel csillagászok

Tudós állította, de hazugság, amit a női hisztériáról és a vibrátorról eddig mondtak

Tudós állította, de hazugság, amit a női hisztériáról és a vibrátorról eddig mondtak

Fotó: kék rózsát állítottak elő kínai kutatók

Fotó: kék rózsát állítottak elő kínai kutatók

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!