szerző:
Papós Tamás

Akár új mobil volt a fa alatt, akár a régivel szeretne egy kicsit kikapcsolódni, biztosak vagyunk benne, hogy az év terméséből szemezgető összeállításunkból több játékkal is jót fog szórakozni. Egy dologra azért vigyázzon: saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy némelyik játék nagyon addiktív. Tényleg.

Aki már végigment a tavalyi év legjobb telefonos játékainak listáján, de úgy érzi, hogy az idén megjelent játékok terén van még pótolnivalója, annak van egy jó hírünk: az idei termésből is kiválogattuk azokat a darabokat, melyekkel egy 5 perces várakozás vagy egy egész órányi szabadidő is remekül eltölthető.

A Hearthstone az egyik legjobb ingyenes kártyajáték, ami a telefonjára kerülhet (Android, iPhone)

A következő napokban a szokásosnál több idő lesz a kikapcsolódásra. Ehhez ajánlunk egy fantasy környezetben játszódó, jól sikerült és nem mellesleg akár teljesen ingyenesen is játszható kártyajátékot.

Az új okostelefonokon is játszható a nagy klasszikus, nokiás Kígyó (Android, iPhone, Windows Phone)

Milliókat hozott lázba annak idején a Nokia telefonokra készült kígyós játék, ami eredeti hangulatban, de modernizált környezetben játszható az okostelefonokon is.

Vigyázz csirke, jön a vonat (Android, iPhone)

Ha iPhone-os ismerőse tavaly karácsonykor túl sokat játszott a mobiljával, akkor valószínűleg a Crossy Roadot nyüstölte. 2014 egyik legjobb mobiljátékát most már az androidosok is ingyen kipróbálhatják.

Végre letöltheti telefonjára az új Mortal Kombat játékot (Android, iPhone)

Most már Magyarországon is letölthető a Mortal Kombat X ingyenes mobilos változata.

A legjobb telefonos focis játékot keresi? Itt megtalálja (Android, iPhone)

Vannak még jó mobilos focis játékok, de a Soccer Starsra talán még Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is csettintene. Mi viszont biztosan, ez eddig a legszórakoztatóbb.

©

Ki tudja rakni? Ingyen játszhat telefonján a Rubik-kockával (Android, iPhone, Windows Phone)

Nem ugyanaz az érzés, mintha igazit forgatna a kezében, de ez az ingyen letölthető alkalmazás mégis jól jön, ha Rubik-kockával akar játszani.

Ez az izgalmas játék új értelmet ad a házisárkány szónak (Android, iPhone)

Egy feldühödött nő karddal a kezében egy sárkányon közlekedve gyűjt pénzt és áll bosszút az őt cserben hagyó lovag seregén. A Dragon Hills játéknak nem csak az alaptörténete, de a kivitelezése is remekül sikerült.

Felkészítené a gyereket a jövő legfontosabb szakmájára? Adja neki ezt a játékot (Android, iPhone, Kindle Fire)

Már ma is az egyik legkeresettebb szakma a programozó, az ehhez szükséges gondolkodás pedig a jövő legfontosabb képessége lehet. A gyerekeknél ezt alapozza meg könnyedén ez az ingyenes játék, amit a szülőknek kifejezetten ajánlott letölteni és odaadni gyermeküknek.

Kicsit ijesztő, nagyon izgalmas játék a mobiljára (Android, iPhone)

Mit szólna, ha bekerülne egy sötét labirintusba, ahol csak a visszaverődő hangokból tudna tájékozódni, ráadásul halálosztó lényeket kellene átvernie? Ugye, ijesztően hangzik? Ezzel a játékkal megkapja az élményt.

Androidra is letölthető 2014 egyik sikerjátéka (Android, iPhone)

A futurisztikus környezetet és izgalmat kínáló FOTONICA tavaly az iPhone-osok nagy kedvence volt. A játék idén Androidra is letölthetővé vált.

Ezzel a játékkal a forgalmi káosz is szórakoztató (Android, iPhone)

Az egyik legfurább, mégis az egyik legjobb időtöltést kínáló autós játék a Does not Commute. A forgalomban pár kör után teljes a káosz, ráadásul az idővel is versenyt kell futnunk.

Érdemes letölteni az egyik legszebb mobiljátékot (Android, iPhone, Kindle, Windows Phone)

Minden idők egyik legszebb és legjövedelmezőbb mobiljátéka, a Monument Valley kiegészítője ingyenessé vált mindenki számára.

Ha van pár szabad perce, ez a puzzle remek szórakozás lesz (Android, iPhone)

Ezt a nem mindennapi és ingyenes puzzle játékot alig lehet letenni, hiszen amennyire egyszerű a játékmenete, annyira magával ragadó.

Még jobb, mint az eredeti: megérkezett az Angry Birds 2. (Android, iPhone)

Bár a mérges madarak már a legkülönfélébb változatban megjelentek, most van itt az „igazi” folytatás, az Angry Birds 2.

©

Megérkezett: ingyen letöltheti az új Need for Speed játékot (Android, iPhone)

Elég látványos lett a leghíresebb autós játék legújabb kiadása, a Need for Speed No Limits, így igazi örömhír, hogy ingyen be lehet szerezni.

Töltse le gyorsan: izgalmas, ingyenes Star Wars-játék a telefonjára (Android, iPhone)

A Star Wars-őrületet lovagolja meg az Electronic Arts izgalmas mobiljátéka, melyben hatvannál is több karakter gyűjthetünk össze a Star Wars-univerzumból, akár olyanokat is, mint Darth Vader, Han Solo, Luke Skywalker vagy Boba Fett.

Jó ötlet: magyar játék ötvözi a puzzle-t, a Tetrist és a híres festményeket (Android, iPhone)

Ez a magyar játék remek szórakozást jelent már azoknak is, akik a puzzle, a Tetris és a festészet hármasából legalább az egyiket szeretik. A festményeket puzzle-szerűen kell összeállítani, de úgy, hogy a Tetrisből ismert formában érkeznek az alkotások részletei, amelyeket jó helyre kell tenni.

Ha máskor is tudni szeretne a jó telefonos játékokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

„Divatszakértők”, „hírességek” és „influencerek” a Ráhel-közeli rendezvényen

„Divatszakértők”, „hírességek” és „influencerek” a Ráhel-közeli rendezvényen

15 millió tesztelője van a Microsoftnak, mégis tönkrevághatja a gépet egy Windows-frissítés

15 millió tesztelője van a Microsoftnak, mégis tönkrevághatja a gépet egy Windows-frissítés

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Sajtószabadság díjat kapott a kultúrharcos Szakács, 56-os elismerést Gajdics

Sajtószabadság díjat kapott a kultúrharcos Szakács, 56-os elismerést Gajdics