szerző:
hvg.hu

Már a Kickstarteren gyűjti a pénzt a ZTE „közösségi” telefonja, most viszont úgy tűnik, változtatnia kell a kampányon.

A Project CSX, illetve Hawkeye név alatt futó telefon a felhasználói vágyak megtestesülése, ugyanis olyan funkciókkal ruházták fel, amelyre a legtöbben voksoltak. Így lett a telefon kéz nélkül irányítható: különleges tokjának köszönhetően bárhova felerősíthető és az oldalak szemmozgatással görgethetők.

A Hawkeye egy Kickstarter-kampány keretében gyűjti a pénzt, azonban a fejlesztők világossá tették, csakis akkor kerül gyártásba, ha összejön rá 500 ezer dollár. A pénz azonban a vártnál lassabban csordogál, eddig még az elvárásnak a tizede sem jött össze.

A ZTE az okokat is tudni véli, a telefon specifikációit hibáztatja. Korábban azt szerették volna, hogy a világon mindenütt árulják ezt a készüléket, ez viszont behatárolta a specifikációkat egy középkategóriára, hogy minél több helyen meg tudják fizetni. Pont az említett két funkció tette volna kiemelkedővé a ZTE-telefont a középmezőny számos készüléke közül.

©

Azonban úgy tűnik, a Kickstarter-közösségnek ez nem annyira tetszik, inkább fizetnének többet, de csúcsspecifikációkat támogatnának – ismerte el a ZTE egyik alelnöke a MobileSyrupnak. A korai támogatók ugyanis általában tech-orientált felhasználók, akik nem érik be a középkategóriával, holott, ha megnézzük, azért nem tűnnek gagyinak az adatok. A ZTE azonban úgy gondolja, itt az idő, hogy lépjen és változtasson. Azt, hogy leállítják-e a kampányt és teljesen újat indítanak, vagy csak a specifikációkon változtatnak, egyelőre nem tudni. Mindenesetre az aktuális kampány tanulságát levonta az alelnök: a jelenlegi specifikációk nem érdeklik a felhasználókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szörényi Levente: Baromi jó érzés, hogy már nincs dolgom a zenével

Szörényi Levente: Baromi jó érzés, hogy már nincs dolgom a zenével

Macedóniába is betette a lábát a Fidesz-média, és Gruevszkit tolja

Macedóniába is betette a lábát a Fidesz-média, és Gruevszkit tolja

A meleg miatt drágul az áram

A meleg miatt drágul az áram

Sok volt a jóból: amikor már annyit járt az ember a Holdra, hogy meg is unta

Sok volt a jóból: amikor már annyit járt az ember a Holdra, hogy meg is unta

Videó: a sofőr, akit nem zavar az avar, és autójával takarítja el ezt

Videó: a sofőr, akit nem zavar az avar, és autójával takarítja el ezt

5G? Ugyan már! A kínaiak a 6G-n dolgoznak

5G? Ugyan már! A kínaiak a 6G-n dolgoznak