szerző:
hvg.hu

Előfizetői számát kilenc hónap alatt több mint 60 százalékkal növelte a világ legnépszerűbb streaming zeneszolgáltatása, a Spotify. Most érte el a mérföldkövet: 50 millióan fizetnek a reklámmentes zenehallgatásért.

Nem semmi, amit a Spotify az elmúlt hónapokban produkált. A világ legnépszerűbb streaming zeneszolgáltatásáról tavaly nyáron még azt írtuk, hogy ugyan szép az álomhatár, vagyis a 100 milliós felhasználói bázis elérése, de van egy kis gond vele: ebből csak 30 millióan fizetnek a szolgáltatásért. Ehhez képest a Spotify bejelentette: elérték az 50 millió előfizetőt, ami nagyon komoly fejlődés.

Az elmúlt 9 hónap sikerében biztosan közrejátszik, hogy már körülbelül 400 forintos havidíjért is lehet reklámmentesen zenét hallgatni a Spotify-on.

Úgy tűnik tehát, hogy az Apple Music hiába fejlődik gyorsan – decemberben már 20 millió fizetős felhasználója volt a riválisnak –, jó ideig még a Spotify lesz a piacvezető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!