szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Királyságból indul a bankautomatás csalások következő generációja, de ahogy lenni szokott, valószínűleg máshol is elterjed. A helyi rendőrség az elmúlt hetekben négy olyan ATM-et is talált, melybe valakik nagyon(-nagyon) apró kamerákat szereltek, hogy megfigyeljék a kártyás tranzakciókat, illetve a beütött PIN-kódot.

Annyira kicsi, hogy észre sem veszi, de segítségével akkora összeget emelhetnek le a számlájáról, hogy azt már biztosan észre fogja venni. Így summázhatjuk a bankautomatás csalások legújabbjában szerepet kapó miniatűr eszközöket.

©
©

Az Independent beszámolója szerint a londoni rendőrség a napokban több ATM-nél is megtalálta azt az apró pontot, ami nem más, mint egy kis kamera. Akkora, hogy ha ránéz valaki egy bankautomatára, akkor szinte biztos, hogy nem fogja észrevenni, csak abban az esetben, ha tüzetesen szemügyre veszi a gépet, kifejezetten a kamerát keresve.

Az első ilyen mikrokamerát még február közepén találták meg egy londoni ATM-nél, majd nem sokkal később még egyre bukkantak, az elmúlt napokban pedig újabb két automatánál vették észre a megfigyelésre alkalmas eszközt. A szerkezet további részét a fedőegység alá rejtik.

©
©

Maga a kamera tényleg apró, de a londoni rendőrség szerint az eszköz tökéletesen alkalmas arra, hogy lelessék vele az automatát használók PIN-kódját. A hatóságok arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy Londonban járva fokozott körültekintéssel használják az ATM-eket. Mi pedig követjük a témát, és hírt adunk róla, ha más ország bűnözőinek is megtetszik a fejlett PIN-ellopási technika.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az euró

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az euró

Három gyomirtóféle úgy felforgatja a talajt, hogy antibiotikum-rezisztencia lesz a vége

Három gyomirtóféle úgy felforgatja a talajt, hogy antibiotikum-rezisztencia lesz a vége

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról