szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Különös szolgáltatást indítottak a Stanford Egyetem pszichológusai: a mesterséges intelligenciával támogatott chatbot amolyan digitális terapeutaként funkcionál.

Arról már korábban írtunk, hogy a mesterséges intelligencia életmentő orvosi segítséget is nyújthat egy chatboton keresztül, most viszont más típusú segítség lett digitalizálva: a Stanford Egyetem pszichológusai saját szakmájukat tették fel a Messengerre.

A Woebot egy ide kattintva bárki számára ingyen kipróbálható, angol nyelvű robotpszichológus, amely az "Indítás" gombra kattintás után – a kelleténél talán hosszabb bemutatkozást követően – a lényegre tér: kérdéseket tesz fel a hangulatunkról, majd válaszlehetőségeket ad, amelyek számát be kell írnunk.

©

Általános pszichológiai tanácsok mellett adott esetben szójátékokkal és videókkal is próbál javítani a hangulatunkon. Hosszabb távon már fizetni kell érte, havi 39 dollárba (kb. 11 ezer forint) kerül.

Az indulás előtt fiatalok körében tesztelték a szolgáltatást, a részt vevő 70 egyetemista mindegyike arról számolt be, hogy a napi rendszerességű chatelős terápia javított a mentális egészségükön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!