szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tesztelnek egy olyan funkciót a számítógépes Facebookon, ami a megbukott Stories felületére betenné a nagysikerű Instagram-sztorikat. Felmerül persze a kérdés: minek?

Már épp örültünk neki, hogy a Messengerből elkezdték félig-meddig kiirtani az alkalmazás legfelső sávját elfoglaló Stories funkciót, erre az asztali Facebookra sokaknál megjött a Snapchatről koppintott ötlet. Itt jegyeztünk meg két dolgot: egyrészt, hogy a Facebookban lévő rövid Stories-klipek teljesen mások, mint a Messengerben lévő hasonlók, másrészt, hogy ennek értelmét brit tudósok már nyomozzák. Most viszont kiderült: nem sokáig fog bukott funkciónak tűnni a nagyon kevesek által használt Facebook Stories, és ehhez az Instagramot akarják felhasználni – szúrta ki a Mashable.

A Twitteren többen is jelezték, hogy észrevettek egy újdonságot, ami nem mindenkinél élesült, tehát csak tesztelik a funkciót: a Facebook Stories dobozban megjelentek olyan önmegsemmisítő felvételek, amelyek eredetileg az Instagramra kerültek fel.

Brit tudósok kutatása nélkül is ki lehet következtetni: azért dolgoznak ezen Mark Zuckerbergék, mert láthatóan alig használják ezt a funkciót a Facebookon, míg az Instagramon óriási sikersztori lett belőle, nemrég már 250 millió napi aktív felhasználója volt.

Ha viszont ezt bevezetik, akkor már nem csak az lesz zavaró, hogy más-más sztorik vannak a Facebookon és a Messengeren, hanem az is hogy

az Instagramon és a Facebookon is ugyanazokat a sztorikat kell végignézni, ha valaki kíváncsi azokra, amelyeket kizárólag a Facebookra tettek fel.

Az Instagram szóvívője el is ismerte, hogy tesztelik a megoldást, de nekünk egy kérdésünk maradt: miért nem tudja elengedni a Facebook ezt az egészet, és csak ott alkalmazni, ahol használják és szeretik is?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

Űrkompszerű kisbuszt dob piacra Európában a Hyundai

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

Meghalt három koronavírusos beteg Romániában, mert leálltak a lélegeztetőgépek

„A királynő hihetetlenül sztoikus” – Erzsébet négy nappal Fülöp herceg halála után már dolgozik

„A királynő hihetetlenül sztoikus” – Erzsébet négy nappal Fülöp herceg halála után már dolgozik