szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma ünnepli 19. születésnapját a Google. És bár ez a mondat nem egészen igaz, azért még érdemes néhányszor megnyomogatni a kereső főoldali logójának helyére ma kitett Google születésnapi szerencsekerék forgatógombját.

A kereső főoldalán járva szembeötlő, hogy ma van a Google születésnapja. Ennek alapján azt gondolhatnánk, hogy 18 éve alapították a céget. (Melyről kevesen tudják, hogy időközben már átnevezték Alphabetre.) Vagy hogy 18 évvel ezelőtt indult el a keresőszolgáltatás. Nos, a helyzet nem ilyen egyszerű, a születésnap körüli helyzet meglehetősen furcsa, korábban már ebben a szülinapos cikkünkben megpróbáltuk elmagyarázni.

De a lényeg most nem is ez, hanem a születésnapi szerencsekerék, melyet asztali böngészőből és telefonosról is meg lehet forgatni. Érdemes is, minél többször, ugyanis a 19 mező 19 meglepetést rejt: kis játékok, látványosságok és gegek a Google (nagyjából) 19 éves történetéből. Nem lőnénk el mindet, de a mi kedvenceink közé tartozik a Galápagos-szigeteki színes-szagos felfedezőtúra, a zenekerék és ez a kedves kis krikett játék. És nem hagynánk ki Beethovent sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!