szerző:
hvg.hu

Az új Assassin's Creedhez hamarosan érkező ingyenes frissítéssel érkező szolgáltatás révén az alapjátékot már birtokló érdeklődők olyan interaktív túrákon vehetnek majd részt, amelyek programját egyiptológusok segítségével állították össze.

Lehet persze tarkón vágni a nem szimpatikus egyéneket vagy leszámolni a békés családok életét megkeserítő bandákkal – de ez akkor is csak egy a sok számítógépes játék közül. Mi lenne, ha az ókori egyiptomi csatározások helyett békésen sétálgatna a tudni vágyó felhasználó a fáraók földjén? Jövőre kiderül, hogy csak hiba csúszott a kemény játékosok szigorú világába, vagy egy régóta esedékes újítás elterjesztéséről van szó.

Ahogy a HVG 148 oldalas karácsonyi duplaszámában olvasható, Ubisoft idei nagyágyúja, az Assassin's Creed sorozat Origins című része október végén jelent meg (akkor részletesen is teszteltük), de a rendhagyó üzemmódot csak néhány hónap múlva teszik közzé. A Discovery Tour (felfedezőtúra) lényege, hogy a felhasználók a cselekmény helyszínéül szolgáló ősi Egyiptomot turistaként járhatják be, a korabeli kultúra olyan részleteit is megismerve, amelyekért amúgy múzeumba vagy éppen a történelemi emlékek helyszínére kell látogatni. Tények és tudományos ismeretek terjesztése a cél – magyarázta a gémerek világában szokatlan elhatározás hátterét Jean Guesdon kreatív igazgató a vállalat hivatalos oldalán.

További részletek a HVG hetilapban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!