szerző:
hvg.hu

Az Agymozgató nevű messengeres chatbottal az egyik legegyszerűbb és mégis legszórakoztatóbb játékot játszhatjuk: találós kérdésezhetünk a Facebookon. Számítógépen és telefonon is játszható.

Tavaly májusban végre a magyar felhasználóknak is bekapcsolta a Facebook a messengeres játékokat, azóta pedig folyamatosan bővül az unaloműző minialkalmazások köre. A különféle kategóriák után most egy kicsit más stílusan érkezett egy kifejezetten magyar felhasználóknak szóló játék, találós kérdésekkel.

Az Agymozgatót a chatbotok fejlesztésével foglalkozó Roborobo csapata rakta össze, és úgy tűnik, nagyon jól sikerült nekik: a játék 5-ből 5 csillagon áll, még 800 értékelés után is. A fejlesztők kérdésünkre elmondták: két hét alatt már 28 ezernél tart a felhasználók száma, a júzerek összesen 3 milliónál is több üzenetet írtak már a rendszernek.

A csevegőbot adatbázisát több mint 200, különböző nehézségű találós kérdéssel töltötték fel, amikre ha helyesen válaszolunk, akkor – a nehézségi szinttől függően – több-kevesebb csillagot kapunk.

©

Ha elakadnánk egy válasszal, akkor sincs gond, a korábban megszerzett csillagainkat ugyanis segítségre költhetjük.

Még jobb lehetne az élmény, ha a chatbottal nem csak a megoldási javaslatainkat lehetne közölni, hanem valódi párbeszédet folytathatnánk, melynek során egyre közelebb kerülnénk a megoldáshoz. Szintén élményszerűbb lenne a dolog, ha nem a "Nem egészen, de közelítesz!" reakciót kapnánk a teljesen fals tippjeinkre is.

Ezzel együtt a chatbottal mobilon és asztali gépen is jól el lehet szórakozni, indításhoz elég erre a linkre kattintani, vagy az Indítás szót elküldeni üzenetben az Agymozgató Facebook-oldalának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonlóan szórakoztató alkalmazásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Három év börtönt kapott Trump volt ügyvédje, aki fizetett két nő hallgatásáért

Három év börtönt kapott Trump volt ügyvédje, aki fizetett két nő hallgatásáért

„Megfordítanám veled a világot” – KIES klippremier

„Megfordítanám veled a világot” – KIES klippremier

Kétmilliárd forintos óvadékért kiengedték a Huawei letartóztatott vezetőjét

Kétmilliárd forintos óvadékért kiengedték a Huawei letartóztatott vezetőjét

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Betörték a szegedi Fidesz-iroda ajtaját

Megdőlt egy népszerű tévhit a rejtvényfejtésről

Megdőlt egy népszerű tévhit a rejtvényfejtésről