szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Agymozgató nevű messengeres chatbottal az egyik legegyszerűbb és mégis legszórakoztatóbb játékot játszhatjuk: találós kérdésezhetünk a Facebookon. Számítógépen és telefonon is játszható.

Tavaly májusban végre a magyar felhasználóknak is bekapcsolta a Facebook a messengeres játékokat, azóta pedig folyamatosan bővül az unaloműző minialkalmazások köre. A különféle kategóriák után most egy kicsit más stílusan érkezett egy kifejezetten magyar felhasználóknak szóló játék, találós kérdésekkel.

Az Agymozgatót a chatbotok fejlesztésével foglalkozó Roborobo csapata rakta össze, és úgy tűnik, nagyon jól sikerült nekik: a játék 5-ből 5 csillagon áll, még 800 értékelés után is. A fejlesztők kérdésünkre elmondták: két hét alatt már 28 ezernél tart a felhasználók száma, a júzerek összesen 3 milliónál is több üzenetet írtak már a rendszernek.

A csevegőbot adatbázisát több mint 200, különböző nehézségű találós kérdéssel töltötték fel, amikre ha helyesen válaszolunk, akkor – a nehézségi szinttől függően – több-kevesebb csillagot kapunk.

©

Ha elakadnánk egy válasszal, akkor sincs gond, a korábban megszerzett csillagainkat ugyanis segítségre költhetjük.

Még jobb lehetne az élmény, ha a chatbottal nem csak a megoldási javaslatainkat lehetne közölni, hanem valódi párbeszédet folytathatnánk, melynek során egyre közelebb kerülnénk a megoldáshoz. Szintén élményszerűbb lenne a dolog, ha nem a "Nem egészen, de közelítesz!" reakciót kapnánk a teljesen fals tippjeinkre is.

Ezzel együtt a chatbottal mobilon és asztali gépen is jól el lehet szórakozni, indításhoz elég erre a linkre kattintani, vagy az Indítás szót elküldeni üzenetben az Agymozgató Facebook-oldalának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonlóan szórakoztató alkalmazásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!