szerző:
hvg.hu

Összeszedtünk néhány olyan mobilos játékot, amivel jól elszórakozhatunk a vasárnapi voksolásig, illetve az eredmény megérkezéséig.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Vasárnap reggel 6 órától adhatja majd le a voksát, ám az addig hátralévő időt sem kell unatkozással töltenie. Kiválogattunk néhány remek politikai témájú telefonos alkalmazást, köztük egy egészen kiváló magyar játékot.

Pocket Politics

Az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető játékkal az amerikai választási rendszerben verhetjük végig a jelöltünket, egészen az elnökké választásáig. A játék fő célja, hogy a lobbi segítségével pénzt keressünk: minél többet fektetünk be egy adott területbe, annál többet (és annál gyorsabban) hoz majd a konyhára, a jelöltünk pedig annál előrébb halad a ranglétrán. A játék elején ki kell választanunk, hogy demokrata vagy republikánus jelöltet szeretnénk-e indítani a választáson, de a politikust a játék során akár le is cserélhetjük.

©

Random Nation

Az androidos eszközökre elérhető Random Nation jóval kevésbé látványos játék, mint a Pocket Politics, és a játékmenet sem annyira izgalmas – ugyanakkor ezzel is remekül el lehet ütni az időt, és némi stratégiai gondolkodást is igényel. A játék lényege, hogy egy elképzelt országot irányítsunk (a politikai irányultság éppúgy kiválasztható egy demokráciában, mint az, hogy diktátorok legyünk), majd a különböző ágazatokban (egészségügy, oktatás, közlekedés, stb.) kell döntéseket hoznunk. Az így benyújtott "javaslataink" kihatással lesznek a népszerűségünkre, és meghatározzák azt is, hogy a költségvetésben mennyi pénz áll a rendelkezésünkre: nő-e a hiány vagy esetleg pozitív a mérleg.

©

Magyar politikai harc

Az alkalmazások közül kétségtelenül az (egyelőre csak) androidos eszközökre elérhető Magyar politikai harc a legszórakoztatóbb. Az alkalmazás egyfajta politikai Mortal Kombat, ahol az általunk választott miniszterelnök-jelölttel verhetjük végig a hazai politikai élet legfontosabb szereplőit: Kövér Lászlót, Németh Szilárdot, Gyurcsány Ferencet, Vona Gábort, Kunhalmi Ágnest, Szél Bernadettet és a többieket. A karakter irányítása nincs túlbonyolítva, és támadni sem nehéz vele. Minden karakter kapott egy különleges képességet is – Fekete-Győr András például Origo-logókat dobál –, a harc pedig egy-egy ismert hazai helyszínen folyik. A játék főellensége Orbán Viktor.

USSR Simulator

Ha valaki esetleg nem az amerikai választásokat akarná lemeccselni, vagy a hazai politikusokkal oda-vissza verni egymást, akkor jöhet jól a USSR Simulator nevű androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is telepíthető app. A játék nincs túlgondolva, az egyetlen cél, hogy a különböző kiegészítők segítségével építsünk ki egy új kommunizmust. Minél több pénzünk van, annál több kiegészítőre tehetünk szert, hogy később teljesíteni tudjuk az 5 éves tervet.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!