szerző:
hvg.hu

Csúcstelefonnal rukkol ki az Oppo, amelyet hamarosan megismerhet a világ. Az eddigi kiszivárogtatások alapján a készülék feladhatja a leckét a konkurenseknek.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, pár évnyi kihagyás után ismét beszáll a ringbe az Oppo, s rögtön egy figyelemre méltó csúcstelefonnal. Az Oppo Find X-be – az eddigi kiszivárogtatások alapján – jó pár innovatív megoldás kerül. Az alábbiakban összefoglaljuk, mi tudható a telefonról, amelyet egyébként holnap mutatnak be Párizsban, egyenesen a Louvre-ban.

Akárcsak a nemrég debütált Vivo Nex esetében, itt is egy „csupakijelzős” telefonról van szó (93,8 százalék képernyő-test arányról hallani), bár az csak holnap derül majd ki, hogy mi a helyzet a notchcsal. Az egyik kiszivárgott kép egy kék LED-csíkot mutat a készülék alján, állítólag ez kezd majd el pulzálni, ha értesítés érkezik.

A telefonnak várhatóan 6,4”-es AMOLED kijelzője lesz, hull HD+ (2340 x 1080 pixel) felbontással. A képaránnyal kapcsolatban 19:9-ről beszélnek. Az eddig megjelent képeken nem látható hátul ujjlenyomat-olvasó, de mivel egy ilyen egység nélkül ma már elképzelhetetlen okostelefon, könnyen lehet, hogy itt is a kijelző alá kerül, így a Vivo Nex után ez lehet a második ilyen eszköz. persze az is lehet, hogy a telefon arcfelismerést fog használni az azonosításhoz.

©

A motorháztető alá 2,8 GHz-es Snapdragon 845 lapkakészlet kerülhet, 6 vagy 8 GB lehet a RAM, és 128 GB-os, illetve 256 GB-os tárhelyekről beszélnek. A Find X várhatóan megkapja majd az Oppo Super VOOC Flash Charge gyorstöltési technológiáját, amellyel 15 perc alatt teljesen feltölthető egy 2500 mAh-s akku. Ami a kamerákat illeti: a hátoldalra duplakamera kerül (bár hallhattunk már triplakameráról is), ami megkapná a 2017-es MWC-n bemutatott 5x dual camera zoom jellemzőt. Az előlapra 25 MP-es (!) szelfikészítőt valószínűsítenek. Állítólag 5G is lesz a telefonban. Ez utóbbit leghamarabb jövőre lehet majd kihasználni, akkor viszont nem akárhogyan.

A telefon Android Oreo 8.1-et futtat majd az Oppo ColorOS 5.1 rendszerével. Ennek legutóbbi frissítése már támogatja a gesztusvezérlést, ami jól jöhet egy ilyesfajta „csupakijelzős” telefon esetében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!