szerző:
hvg.hu

Eddig csupán a Messengerben, valamint a Facebook asztali böngészős változatának hírfolyamában lehetett elérni a 2017 elején bemutatott játékokat, mostantól azonban a csoportoknál is felbukkan majd a funkció.

A Facebook még 2016-ban kezdett el kísérletezni azzal, mi lenne, ha játékokat jelenítenének meg a Messengerben. A dolog annyira bejött, hogy nem sokkal később elhatározták, megcsinálják nagyban is a dolgot, 2017 májusa óta pedig már Magyarországon is elérhetővé vált a Messengerbe épített Instant Games.

A funkció lényege, hogy anélkül tudunk játékokat játszani a mobilon, hogy ahhoz külön alkalmazást kellene telepítenünk. A mobilon ezek a Messengerben, a Facebook asztali böngészős változatában pedig a hírfolyamon érhetők el, a fejlesztőknek köszönhetően pedig újabb két helyen bukkannak fel.

A Facebook szerdai bejelentése szerint hamarosan a facebookos csoportokban, valamint az alkalmazás aksi- és adatforgalom-kímélő változatába, a Facebook Lite-ban is elérhető lesz az Instant Games. Előbbi esetében meg kell jegyezni, hogy csupán azokban a csoportokban lesznek elérhetők a facebookos játékok, amelyek kifejezetten a játékokra fókuszálnak, bár azt sem vetették el, hogy minden csoportban megjelenjen a játék lehetősége. Igaz, már előbbi sem jelent kevés embert, a Facebook fejlesztői szerint jelenleg 277 ezer ilyen csoport létezik a közösségi oldalon, a tagok száma pedig eléri a 90 milliót.

©

A csoportok mellett a Facebook Lite-ban is felbukkan az Instant Games, amit az alkalmazás menüjéből érhetnek majd el a felhasználók.

A Facebook közlése szerint június és szeptember között 25 százalékkal nőtt a napi felhasználók száma, összesen pedig 1,7 milliárd játékmenetet indítottak az emberek. Az Instant Games elérhetőségének bővítésétől még nagyobb növekedést vár a közösségi oldal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Szereti a Messenger játékait? Új funkcióval bővülnek

A Facebook üzenetküldő alkalmazásának játékain most már reklámokat, videós hirdetéseket és vásárlásokat is engedélyeznek, ami elsőre zavarónak tűnhet, de egy előnnyel is jár azoknak, akik szeretik ezt a szórakozást.

Sebesülten is kislányát próbálta védeni a káptalanfai tragédia túlélője

Sebesülten is kislányát próbálta védeni a káptalanfai tragédia túlélője

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Székesfehérvár polgármestere meglátta, mivé lettek a közbeszerzések

Székesfehérvár polgármestere meglátta, mivé lettek a közbeszerzések

Teljes fejetlenség a briteknél: fogadhatunk-e rá, hogy nem is lesz Brexit?

Teljes fejetlenség a briteknél: fogadhatunk-e rá, hogy nem is lesz Brexit?

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó

Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó