szerző:
hvg.hu

A bejelentés óráiban csak szűkszavúan beszélt táblagépként is használható telefonjáról a dél-koreai gyártó, nem sokkal később azonban további részleteket is megosztott róla.

A Samsung San Franciscóban zajló fejlesztői konferenciája idén a szokásosnál is tartalmasabb, már csak azért is, mert itt mutatta be a közönségnek a hosszú ideig fejlesztett, egy kisebb táblagépként is funkcionáló telefonját.

A készüléket Justin Denison, a Samsung mobilos termékeinek marketingjéért felelős alelnöke prezentálta, de amilyen gyorsan bemutatta, olyan kevés információt osztott meg róla. Mint kiderült, szándékosan, a képernyővel kapcsolatos tudnivalókat ugyanis egy későbbi panel alkalmával vették elő. A CNET újságírójának sikerült is megörökítenie az egyik diát:

Shara Tibken fotóján jól látszik, hogy telefonként egy 840 x 1960 pixel felbontású kijelzőt kap a felhasználó, 420 pixelsűrűség mellett. Ez egyáltalán nem rossz érték. Kinyitott állapotában már más a helyzet: akkor ugyanis 1536 x 2152 pixelen gazdálkodik az ember, mely egész pontosan 7,3 collnak felel meg, míg csukva 4,58”-ra csökken ez az érték. Nem túl nagy, de ebben a helyzetben egyébként is csak telefonálásra használja tulajdonosa.

A készülék ára természetesen most sem hangzott el, ahogy a megjelenés pontos ideje sem ismert – viszont egy koreai hírügynökség már megszellőztette ezeket az információkat is. Ettől függetlenül tartogatott még érdekességet ez a panel, itt mutatták be ugyanis a népszerű hírolvasó, a Flipboard egy átdolgozott, már kifejezetten a Samsung új telefonjához igazodó verzióját. Jól látható, hogy az app a telefon használatától függően változtatja méretét, kinyitva pedig olyan, mintha egy magazint olvasgatnánk:

Míg azonban a Samsung csak fejlesztésekről beszélget, egy gyártó nem csak elkészítette, már piacra is dobta saját, összehajtható készülékét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az éjszaka megjön a hó

Az éjszaka megjön a hó

Megmutatjuk a tökéletes délutáni alvás titkát!

Megmutatjuk a tökéletes délutáni alvás titkát!

Most derült ki: 6,8 millió Facebook-felhasználó fényképeihez férhettek hozzá idegenek

Most derült ki: 6,8 millió Facebook-felhasználó fényképeihez férhettek hozzá idegenek

Orbán egykori tanácsadója arról beszél, hogyan kell nekimenni egy ilyen rendszernek

Orbán egykori tanácsadója arról beszél, hogyan kell nekimenni egy ilyen rendszernek

A túlóratörvény csak a szikra volt, most tört fel a csalódottság

A túlóratörvény csak a szikra volt, most tört fel a csalódottság

Óriáspénisz is volt az előadásban, de egy kamu cigaretta miatt kaptak büntetést

Óriáspénisz is volt az előadásban, de egy kamu cigaretta miatt kaptak büntetést