szerző:
hvg.hu

Walter Ji, a Huawei európai fogyasztói üzletágának elnöke elárulta, mi mindennel készül a Huawei 2019-ben. Az elsődleges konkurenciának a Samsungot tekintik.

Az már a múlt hét folyamán eldőlt, hogy az összehajtható okostelefonok bemutatása terén a Samsung nyerte a versenyt (illetve attól függ, ide számítjuk-e ezt a semmiből feltűnt készüléket), a Huawei most a dél-koreai gyártó mögé került. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feladták volna a dolgot.

Walter Ji, a Huawei európai fogyasztói üzletágának elnöke a napokban nyilatkozott arról, mi mindenre készül a cég 2019-ben. A jelek szerint elsősorban a kamerákra koncentrálnak – amiben jelenleg is a Huawei a legerősebb a P20 és a Mate 20 Pro mobilokkal –, de előkerült azért más is a kalapból – írja a német Android Pitre hivatkozva a GSM Arena.

A tervek szerint kiadnának egy 4 hátlapi kamerával szerelt okostelefont, amivel 10x zoom érhető el minőségvesztés nélkül. Emellett viszont jön majd egy 5G-képes összehajtható okostelefon is – mindkét készülék az év első felében.

Azt elismerték, hogy ezen a téren a Samsung a 2018-as Galaxy A9-ese beelőzte őket, ugyanakkor úgy gondolják, ugyanezt sokkal jobban fogják megcsinálni, és csúcskategóriás mobilnak megfelelő technológiát tesznek majd a készülékbe. Igaz, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 10x-es zoom csak optikai lesz, vagy valamilyen optikai-digitális hibrid megoldás. A piacon jelenleg 3x és 5x zoomra képes kamerákat találni a csúcskészülékekben.

Ji szerint a Huawei számára a csúcskategóriás készülékek fejlesztése jelenti a megfelelő utat, az alsó- és középkategóriás mobilok esetében ugyanis nem sok fejleszteni való maradt. Elsődleges vetélytársnak pedig a Samsungot tekintik.

A cég P-sorozata jövőre valószínűleg a P30 nevet kapja majd, de erről egyelőre semmilyen megerősített információ sem látott napvilágot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba Tech

Huawei Mate 20 Pro: leteszteltük, valóban ez most a legjobb telefon

Miközben a Huawei sokszor merít ihletet az Apple-től, a két gyártó a felhasználók számára fontos akkumulátoros megoldások terén egyre távolodik egymástól. Jó bizonyíték erre a kínai gyártó új zászlóshajója, a Mate 20 Pro, amely több más szempontból is érdekes telefon. Nem hibátlan, de nagyon jó.

Amikor még a fideszesek is „a pokol tornácán” söröztek – 30 éve nyílt meg a Fekete Lyuk

Amikor még a fideszesek is „a pokol tornácán” söröztek – 30 éve nyílt meg a Fekete Lyuk

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

"Rabszolgatörvény": a mémgyárakat is beindította a parlamenti szavazás

"Rabszolgatörvény": a mémgyárakat is beindította a parlamenti szavazás

Azt hiszi, abból lesz baj, ha túl keveset alszik? Akkor most mutatunk valamit

Azt hiszi, abból lesz baj, ha túl keveset alszik? Akkor most mutatunk valamit

Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Európai kölcsönből bővülhet tovább a ferihegyi repülőtér

Európai kölcsönből bővülhet tovább a ferihegyi repülőtér