szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mozgó/mozgatható alkatrészek sokszor jelentik egy eszköz gyenge pontjait. Vajon mi a helyzet a Xiaomi aktuális csúcstelefonjának csúszkás megoldásával?

Annak érdekében, hogy kikerülhesse a szenzorszigetet (notchot) és így minél nagyobb lehessen a kijelző hasznos felülete, hátulról felcsúsztatható mechanizmusba tette az előlapi érzékelőket a Xiaomi a múlt hónap végén bemutatkozó Mi Mix 3 csúcstelefonnál. (Sikerült is elkészítenie a legnagyobb kijelző-test aránnyal büszkélkedő Xiaomi telefont.) Más kérdés, hogy nem feltétlenül saját ötletről van szó, hiszen jó pár gyártó élt már korábban hasonló megoldással.

A mechanikus, mozgatható alkatrész persze némi aggodalomra adhat okot, különösen mivel egy állandó strapának kitett egységről van szó. A Xiaomi ugyan megnyugtatta a felhasználókat, hogy strapabíró a szerkezet, azonban voltak, akik inkább maguk akartak meggyőződni erről. Megfelelő célszerszámmal először 350 ezerszer húzták fel a csúszkát, és nem volt semmi probléma. Ezen felbátorodva a 600 ezres forduló következett, és a mechanizmus probléma nélkül helyt állt.

Egy kis számítást végezve kiderül, hogy ha naponta százszor húzzuk fel a csúszkát – pedig ez már eléggé felülbecsültnek tűnt –, akkor 6000 napig, azaz több mint 16 évig nem lesz gond vele. Sokkal előbb fog elromlani, elavulni más alkatrész a telefonon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Ha már törött az autó, legalább az ügyintézés ne fájjon!

Megint feljebb kúszott a benzin ára

Megint feljebb kúszott a benzin ára