szerző:
hvg.hu

A Samsung az Egyesült Királyságban és Mexikóban is új márkanevet védetett le, amihez rögtön három elnevezést is bejegyeztettek.

A Samsung viszonylag szorongatott helyzetbe került az elmúlt években. Miközben nemrég az Apple lett a világ legértékesebb cége, elérve az ezermilliárd dolláros piaci kapitalizációt – amit viszont azóta már el is vesztett –, a Huawei is odaért a dél-koreai cég nyakára, már ami az innovációt illeti.

Persze a 2019-es év igen izgalmasnak (és fontosnak) tűnik a Samsung szemszögéből nézve, hiszen jön az összehajtható okostelefon és a nagyon várt Galaxy S10 modelljei is. A jelek szerint azonban a cégnél már az azt követő időszakon gondolkodnak, és úgy tűnik, tervük is van hozzá.

A LetsGoDigital szúrta ki, hogy a Samsung novemberben egy új márkát jegyeztetett be az Egyesült Királyságban és Mexikóban Samsung Rize néven. A védjegy egész biztosan mobilokhoz tartozik, és magában foglalja a Samsung Rize10, Samsung Rize20 és Samsung Rize30 elnevezést is.

A cég egyelőre nem kommentálta az információt. Jelenleg megoszlanak a vélemények arról, hogy milyen típusú készülékeket takarhat a megnevezés: a LetsGoDigital szerint az S10 sorozat után következő csúcsmobilokról lehet szó, a 91Mobiles szerint viszont középkategóriás eszközök viselhetik majd a Rize márkanevet. Egy harmadik verzió szerint viszont ez már a Galaxy S10 elnevezése lehet, ami épp olyan változás lenne, mint az iPhone-ok esetében az X.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Várhatóan a jövő januári CES-en mutatja be a Samsung az első olyan notebookot, amelynek már 4K OLED kijelzője lesz. Mivel a cég több gyártót is ellát képernyőkkel, így a mobilokban már bizonyított kijelzőtechnológia több márka laptopjaiban is megjelenhet.

BBC: Schumacher fia bekerült a Ferrari pilótaakadémiájára

BBC: Schumacher fia bekerült a Ferrari pilótaakadémiájára

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

Az olcsóbb üzemanyag- és ruhaárak nyomták le az inflációt

Az olcsóbb üzemanyag- és ruhaárak nyomták le az inflációt

Sebesülten is kislányát próbálta védeni a káptalanfai tragédia túlélője

Sebesülten is kislányát próbálta védeni a káptalanfai tragédia túlélője

Tudja, mit lehet csinálni 1200 színes ceruzából? Például egy működő gitárt

Tudja, mit lehet csinálni 1200 színes ceruzából? Például egy működő gitárt

Shane Tusup végre elárulta, mit tervez

Shane Tusup végre elárulta, mit tervez