szerző:
hvg.hu

Bár az Egyesült Államokban (és még pár országban) tiltólistára kerültek a Huawei eszközei, a kínai cég telefonjai igen népszerűek. Karácsony környékén fontos mérföldkőhöz érkezett a cég.

Mi lenne, ha még jóban is lennének a Nyugattal? – vetődik fel a kérdés a Huawei legújabb piaci adatai kapcsán. December 23-án ugyanis rekordról számolhattak be a kínai cég életében: a gyártó 2018-ban már 200 millió okostelefont értékesített.

A nem mindennapi sikerben oroszlánrésze volt a Huawei P20-nak, a Honor 10-nek és a Huawei Mate 20 sorozatú okostelefonoknak. A Huawei lendülete óriási, és hatalmas növekedésben nyilvánul meg. 2010-ben még csak 3 millió okostelefonja talált gazdára, 2017-ben pedig 153 millió. Ebben az évben a Huawei telefonok értékesítése meghaladja a 200 millió darabot, és a szakértők 2019-re 20 százalékos növekedést jósolnak.

©

A Huaweinek augusztusban sikerült átvenni az Apple-től a világ második legnagyobb telefongyártója címet, és nyílt titok, hogy a kínai cég valójában a Samsung (a világ legnagyobb okostelefon-gyártója) babérjaira törekszik. Kérdés persze, miként hat a jövőbeli értékesítésre az amerikai tiltás, aminek a szele immár Európában is érezhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tüntetők okoztak kilométeres dugót Pécsett hétfő reggel

Tüntetők okoztak kilométeres dugót Pécsett hétfő reggel

Australian Open: kiesett a Babos-Fucsovics páros

Australian Open: kiesett a Babos-Fucsovics páros

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

Több ezren tüntettek Trump ellen a Nők menetén

Több ezren tüntettek Trump ellen a Nők menetén

Meghalt Andy Vajna

Meghalt Andy Vajna