szerző:
hvg.hu

Szokásához híven Twitteren, egy fotóval jelentette be Elon Musk, hogy a Csillaghajó készen áll az első tesztelésre. Ez még nem a végleges változat, de így is fontos előrelépés a SpaceX-vezér bolygóközi utazást lehetővé tévő projektjében.

2017 szeptemberében a földtől elrugaszkodott, de mindig megvalósított terveiről ismert Elon Musk nagy bejelentést tett: ismertette a bolygóközi utazással kapcsolatos terveit. Ekkor hallhatott a világ először a BFR, vagyis a Big Fucking Rocket névről is. Ezt később megváltoztatta, és a jóval gyermekbarátabb Starship-re (Csillaghajó) keresztelte át. A Csillaghajóról már eddig is osztott meg néhány fantáziaképet, a fejlesztések során azonban most először valódi fotót is közzétett róla a Twitteren.

©

A Csillaghajóról azért most készített képet, mert a szerkezet készen áll az első tesztjére. Az űreszköz kapcsán azt is megjegyezte, azért néz ki így, mert ez egy VTOL (vagyis a függőleges fel- és leszállás) teszteléséhez készült, a végső változat magasabb és karcsúbb is lesz, és kevésbé lesz ilyen "ráncos" hatása.

Ez utóbbit valószínűleg még jó időbe tart majd elkészíteni, a mostani tesztre pedig valószínűleg 1-2 hónapot kell majd várnunk. A Csillaghajó a Holdra, valamint a Marsa való utazást szolgálja majd, Musk tervei szerint pedig többször használatos lesz. Az első utasa mindenesetre már megvan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Olimpia ugyan nem lesz, a rászánt pénz fele mégis elment a létesítményekre

Olimpia ugyan nem lesz, a rászánt pénz fele mégis elment a létesítményekre

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

A hollywoodi színészcéh közleményben vádolta meg az amerikai filmakadémiát

Hegedűs Dániel: Ellenzéki bipoláris depresszió

Hegedűs Dániel: Ellenzéki bipoláris depresszió

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Német cégeket fenyegetett meg Trump

Német cégeket fenyegetett meg Trump