szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple csak az utolsó pillanatokban, a lepapírozás után szokott beszámolni egy-egy cég felvásárlásáról. Most kiderült: elég gyakran vesznek meg dolgokat. És elég sokat.

Az Apple az elmúlt időszakban több cégre is rátette a kezét, hogy a felvásárlással új dolgokat hozzanak tető alá. És persze új funkciókat, szolgáltatásokat találjanak ki, vagy a már létezőket egészítsék ki.

A felvásárlások ténye eddig is ismert volt a közönség előtt, hiszen olykor maga az Apple közölte, milyen vállalatra sikerült szert tenniük. Az azonban már kevésbé volt ismert, milyen gyakran vesznek meg nekik tetsző dolgokat, és alkalmanként mennyi kerül hozzájuk. Most kiderült: az Apple annyira nem veri fogához a garast, hogy minden hónapra jut valami újdonság.

A CNBC-nek nyilatkozó cégvezér, Tim Cook szerint elég gyakran, rendszerint 2-3 hetente vásárolnak fel valamit, az elmúlt hat hónapban pedig 20-25 új cégre tettek szert. Azt nem részletezte, milyen felvásárlásokról van szó, mivel foglalkoznak az akvirált vállalatok, az azonban tény: az így születő eredményekkel bizonyára a felhasználók is találkoznak majd.

A hírportál ki is emel egy ilyet, méghozzá a legnagyobbat, amely az Apple eddigi története során összejött: a 2014-es Beats Electronics felvásárlásáról van szó, amely azóta fontos része az almás vállalatnak.

Bár a pénzügyi dolgok nem úgy alakultak, ahogy remélték, bőven van forrás a cupertinói bázison, amiből a vásárlásokat intézhetik, és a jelek szerint nem is spórolnak: jöhet, amiben potenciált látnak, ezt maga Tim Cook mondta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!