szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Huawei szerint eddig jobban fogytak a Huawei P30 sorozat darabjai, mint a P20-ak, így több rekordot is sikerült megdönteni.

39 napja tart már a Huawei kálváriája, amit az amerikai kormányzat okozott a kínai cégnek. Miután Trumpék embargót hirdettek, a Google gyakorlatilag elvette az Androidot a cégtől, majd csatlakozott hirdetett a Qualcomm, az Intel és a Facebook is, illetve további cégek is csatlakoztak hozzájuk. Bár az intézkedést 90 napra felfüggesztette az Egyesült Államok, a bizonytalan jövőkép miatt a Huawei hatalmas visszaesésre számít.

A Bloomberg iparági forrásokra hivatkozva nemrég arról írt, hogy az eladások nemzetközi csökkenése miatt 40-60 millióval kevesebb okostelefont értékesíthet idén, mint a tavalyi évben. Némiképp viszont erre cáfolt most rá a Huawei egy friss adat közlésével.

A Huawei által közzétett eladási számok szerint mindössze 85 nap kellett ahhoz, hogy a márciusban bemutatott Huawei P30 széria tagjaival elérjék a 10 milliós eladási darabszámot. Mindez 62 nappal kevesebb, mint amennyi a P20-as mobilok esetén kellett ugyanehhez az eredményhez, ami az embargó fényében igen szép teljesítmény.

©

Emellett közöltek egy másik adatot is: május végére már 100 millió eszköz értékesítésénél tartottak (ebbe minden Huawei-termék beleszámít). Azt ugyanakkor egyik esetben sem közölték, hogy a 10 és a 100 milliós darabszám mekkora hányada esik a kínai piacra.

További friss hír, hogy a Huawei P30 Pro megkapta a European Hardware Awards "Legjobb okostelefon" elismerését.

©

És ha mindez nem lenne elég, akkor bejelentettek még egy fontos mérföldkövet: elérték a 100 milliós értékesítési határt a SuperCharge-eszközöknél is.

©

Ha értesülni szeretne arró, mi lesz a Huawei telefonok sorsa, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!