szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube szerint a videojátékokban megjelenő erőszak épp annyira valós, mintha egy filmet néznénk – csak utóbbit már régóta engedélyezi a platform. Most összehangolják a két szabályt.

Ismét változtatott a felhasználási feltételein a YouTube az erőszakos tartalmakat illetően, ám ezúttal nem egészen abba az iránya léptek, amire elsőre gondolna az ember. Kiderült ugyanis, hogy a cég lazított a szabályzatán, így mostantól lehetővé teszik a játékvideókat feltöltők számára, hogy a tartalomban erőszakos jelenet is lehessen. Mindezt úgy tölthetik fel a készítők, hogy a rendszer nem fogja megszabni, melyik korcsoport nézheti meg.

A YouTube közlése szerint a döntéssel egységesíteni akarták az erőszakos tartalmakra vonatkozó előírást. Ennek köszönhetően mostantól ugyanaz a szabály vonatkozik ezekre a tartalmakra, mintha egy filmben szerepelne. Még akkor is így van ez, ha a videó kifejezetten az erőszakos részre fókuszál – például egy kivégzésre a Mortal Kombat legutóbbi részében.

Utóbbi ponton azért nem egészen egyezik a két szabály, valódi kivégzés videója természetesen nem kerülhet fel a YouTube-ra.

Érdekes adalék, hogy eközben a hirdetési feltételek nem változtak. Ennek értelmében ha a hirdető túlságosan erőszakosnak tart egy videót, továbbra is levehetik róla a reklámot – vagyis pénzszerzésre már nem lehet azt használni.

Susan Wojcicki, a YouTube vezére szerint ugyanakkor ez nem zárja el a lehetőséget attól, hogy a "bevállalós" hirdetők az ilyen tartalmaknál is eltűrjék a reklám megjelenését.

Ha máskor is tudni szeretne a YouTube változtatásairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tetőtér beépítés csokból: mire érdemes odafigyelni annak, aki belevágna?

Tetőtér beépítés csokból: mire érdemes odafigyelni annak, aki belevágna?

Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

Ingyen lehet megnézni a Katona József Színház Nóráját

Ingyen lehet megnézni a Katona József Színház Nóráját