szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utóbbi időben rengeteg drónfelvétel készült azokról a városokról, ahol a koronavírus-járvány érezteti hatását. Ezekből mutatunk néhányat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járványnak úgy igyekeznek gátat szabni az országok, hogy kijárási tilalmat vezetnek be, vagy olyan korlátozásokat, amelynek hatására az emberek többségének nem kell elhagynia az otthonát. Párizstól San-Franciscóig mindenütt ugyanaz tapasztalható: elnéptelenedett utcák, gyér forgalom, üres közterek. Ott, ahol máskor nagy az (autós) forgalom, most szinte senki sincs.

Ezeket az egyébként különleges pillanatokat az elmúlt napokban sokan megörökítették. A koronavírus-járvány mellékhatásáról olyan drónfelvételek születtek, amelyek nemcsak lenyűgözőek, de kordokumentumnak is kiválóak.

Hasonló videó készült az Apple Parkról is.

Mindezek után azonnal érthető, miért lett sokkal tisztább a levegő Kína, Olaszország és Spanyolország felett is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!