szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint az iOS 14-ben a háttérből is szólni fog a YouTube, de csak akkor, ha a videót a Safariban indítjuk el.

A hét elején vette kezdetét az Apple idei fejlesztői konferenciája, a WWDC 2020, ahol rögtön meg is mutatták, milyen szoftveres újdonságok érkeznek majd a készülékekre. Ezek egyike az iOS 14, amelynek publikus verzióját az ősszel kaphatják meg a felhasználók, a fejlesztők viszont már hozzáférhetnek.

Az új operációs rendszerről kiderült már többek között az, hogy saját fordító kerül vele az iPhone-okra, illetve lecserélhetjük majd az alapértelmezett böngészőt és levelezőt is. Most pedig egy olyan funkcióra derült fény, ami talán még ezeknél is érdekesebb, és amit a YouTube valószínűleg nem fog kitörő örömmel fogadni.

Egy Twitterre felkerült videó szerint az iOS 14-ben ha a Safari böngészőből nyitjuk meg a YouTube-ot, és indítunk el egy zenét/videót, azt akkor is hallgathatjuk, ha közben bezárjuk a böngészőt, vagy kikapcsoljuk a kijelzőt. Mindez az iOS 14 kép a képben funkciójának köszönhető.

Mivel a YouTube egyik legismertebb tulajdonsága, hogy nem lehet kikapcsolt kijelzővel hallgatni a zenét, vagy egyszerűen csak a háttérbe küldeni a lejátszót, az iOS 14 megoldásának valószínűleg igen sokan fognak örülni. Kivéve persze a YouTube-nál.

A cég üzleti stratégiájának része, hogy azok férjenek csak hozzá a fenti módokhoz, akik előfizetnek a YouTube Premium szolgáltatásra, így annak vonzereje valószínűleg csökkenni fog. Persze fontos azt is megjegyezni, hogy a YouTube Premium ezen felül több más plusz funkciót is kínál az előfizetőknek, amivel igyekeznek elcsábítani a felhasználókat.

[Milyen iPhone-ja van? Ezek a telefonok kapják meg a sok új funkcióval érkező iOS 14-et]

További fontos tényező, hogy a jelek szerint a háttérből szóló YouTube csak a böngészős változat esetében fog működni az iOS 14-en, az alkalmazás továbbra sem fogja megengedni ezt a lejátszási módot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!