szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volt, aki három napig nem aludt azért, hogy elvigye az amerikai YouTube-sztár, MrBeast által meghirdetett verseny 7,8 millió forintos fődíját. Végül igazságosnak mondható eredmény született.

A MrBeast becenéven dolgozó YouTube-videós nemcsak azoknak lehet ismerős, akik rendszeresen követik a platformon zajló eseményeket. Ő az az amerikai YouTube-sztár, aki azzal lett a videómegosztón kívül is ismert figura, hogy pénzt kezdett gyűjteni 20 millió fa elültetésére. A kezdeményezés annyira bejött, hogy a gyűjtésnek köszönhetően végül 21,5 millió fa telepítésére jött össze a pénz.

MrBeast ezúttal egy általa meghirdetett különös versennyel, valamint annak lezárásával került be a hírekbe. A Finger on the App nevű kihívás lényege rendkívül egyszerű volt: a jelentkezőknek nem kellett mást tenniük, mint az alkalmazáson, egész pontosan a mobil képernyőjén tartani az ujjukat, majd időnként a meghatározott módon mozgatni azt. Az eredeti kiírás szerint aki a legtovább bírja, annak 25 ezer dollár, vagyis nagyjából 7,8 millió forint üti a markát.

©

A június 30-án elindult versenyre több mint 1,3 millió ember regisztrált, ők voltak azok, akik el akarták vinni az egyetlen embernek járó fődíjat. A játék során sokan már néhány óra elteltével kiestek, majd ahogy telt az idő, úgy fogyatkozott egyre gyorsabban a még játékban lévők száma.

Végül 70 óra, vagyis közel három nap elteltével MrBeast vetett véget a versenynek. Twitter-bejegyzésében azt írta, az utolsó négy versenyző annyira elszánt, hogy úgy döntött, eredményt hirdet: mindannyian nyertek, a nyereményük pedig fejenként 20 ezer dollár, vagyis 6,2 millió forint. Ez kevesebb mint az eredetileg ígért fődíj, viszont összességében sokkal több, mint amekkora összeget a játékra szánt a videós. A bejegyzése végén a résztvevőket arra kérte: most már azért menjenek el aludni egy kicsit.

A verseny annyira felpörgette a nevezőket, hogy menet közben több díjat is kiosztott. Július 2-án két játékos is beleegyezett abba, hogy fejenként 5000 dollárért feladják a versenyt, július 3-án pedig szintén ketten fejenként 10 ezer dollárért tették meg ugyanezt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
300 milliárd forintért vesz légvédelmi rendszert Magyarország

300 milliárd forintért vesz légvédelmi rendszert Magyarország

Aggódik az önkormányzat: kiemelt beruházás lett a Radetzky-laktanya átépítése

Aggódik az önkormányzat: kiemelt beruházás lett a Radetzky-laktanya átépítése

Tihanyban Mészáros Lőrinc háza papíron akár istálló is lehetne

Tihanyban Mészáros Lőrinc háza papíron akár istálló is lehetne