szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai Wells Fargo szóvivője megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint adatvédelmi problémákra hivatkozva arra kérik a munkavállalókat: szedjék le a telefonjukról a kínai ByteDance alkalmazását.

Az elmúlt napokban rendesen beindult a kavarás a TikTok körül az Egyesült Államokban. Először Mike Pompeo, az amerikai kormány külügyminisztere beszélt arról, hogy már keresik annak lehetőségét, hogy betiltsák a TikTokot, pénteken pedig kiderült: az Amazon olyan levelet küldött ki az alkalmazottaknak, amiben arra kérték őket, töröljék a (céges levelezést elérő) telefonjukról az alkalmazást.

Az Amazon szóvivője nem sokkal később már arról beszélt, a vállalat tévedésből kérte a dolgozókat erre, az azonban nem derült ki, hogy miként kerülhetett sor egy ilyen bakira. A TikTokot fejlesztő kínai ByteDance azonban ezen a ponton még mindig nem könnyebbülhet meg.

A The Information arról írt, a világ egyik legértékesebb pénzintézete, a Wells Fargo az Amazonhoz hasonlóan szintén arról küldött értesítést a dolgozóinak, hogy azonnali hatállyal töröljék a mobiljukról a TikTokot. A cég szóvivője megerősítette az értesülést. Hozzátette: a döntésre az appal kapcsolatos adatvédelmi aggályok miatt került sor.

Korábban az Anonymus nevű hackercsoport is arra figyelmeztetett, töröljék a felhasználók a TikTokot a telefonjukról. A problémát az jelenti, hogy az app a kínai ByteDance tulajdonában áll, a csoport szerint ezen keresztül adatokat szivattyúz ki a felhasználókról a kínai állam.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!