szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy vállalaton belül elterjedt e-mail szerint az Amazonnál a TikTok eltávolítására kérték az alkalmazottakat. A cég szerint tévedés történt.

Meglepő fordulatot vett az Amazon tiktokos ügye: a cégen belül korábban kiküldött e-mailt ugyanis, melyben a kínai szoftver törlésére kérték a beosztottakat, a vezetőség állítása szerint valójában egy hiba okozta.

Az Amazonnál még pénteken kezdett terjedni egy céges e-mail, amely szerint a TikTok veszélyes, ezért törölni kell azokról az okoseszközökről, melyekről elérhető a vállalat levelezőprogramja. (A TikTokkal kapcsolatos problémák miatt korábban az Anonymous hackercsoport is figyelmeztetést adott ki.) Az Amazon az Engadgetnek küldött tájékoztatásában viszont úgy pontosított, hogy az e-mail szerintük csak tévedésből lett kiküldve, a vállalat pedig egyáltalán nem tiltja a kínai ByteDance által készített szoftvert. Az első levélben egyébként azt írták, hogy csak az okostelefonokról kell törölni a programot, laptopról, sima böngészőben továbbra is használható.

Az Amazon azt ugyanakkor nem magyarázta meg, pontosan mi volt ez hiba, és hogyan lehetséges, hogy a vállalat minden dolgozója megkapta az értesítést.

A Trump-kormányzat külügyminisztere, Mike Pompeo néhány napja arról beszélt, hogy az amerikai kormány már vizsgálja, hogyan tilthatná be az országban a TikTokot. A politikus akkor (de konkrét bizonyítékok említése nélkül) azt mondta: csak azoknak javasolja a program letöltését,

akik át akarják adni a személyes adataikat a Kínai Kommunista Pártnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Orbán Viktor elismerte: nem teljesítette maradéktalanul az uniós csúcsra kapott mandátumát

Orbán Viktor elismerte: nem teljesítette maradéktalanul az uniós csúcsra kapott mandátumát

Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot

Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot