szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A programozóként dolgozó Neal Agarwal bedobta a 100 milliárd dolláros kérdést: ki tudja Bill Gates teljes vagyonát egy összegben elkölteni úgy, hogy csak meghatározott dolgokat vásárolhat?

A Bloomberg Billionaires Indexe szerint Bill Gates jelenleg a világ második leggazdagabb embere. A vagyonát 123 milliárd dollárra becsülik, őt csak Jeff Bezos, az Amazon atyja előzi meg a nem túl szerény méretű 193 milliárd dolláros vagyonával.

Ezek felfoghatatlanul nagy pénzek, ami kapcsán az ember néha elábrándozik, vajon mire költené, ha az ő számláján csücsülne egy ekkora összeg. De mi történne, ha tényleg ott ülne a számlán? Mit vennénk belőle, és mennyit kellene, hogy teljesen elfogyjon?

[Tudja, mik élnek a vízben 18, 180 vagy akár 6000 méteren? Most megnézheti]

Erre a gondolatmenetre húzott fel egy jó kis játékot a programozóként dolgozó Neal Agarwal. Agarwal kissé egyszerűsítette a dolgokat: Bill Gates vagyonát 100 milliárd dollárban állapította meg, majd 45 különböző tételt, amikből válogathatunk. Ezek között a legkisebb tételektől a legnagyobbak felé haladva böngészhetünk, és találhatunk köztük:

  • tangapapucsot,
  • mozijegyet,
  • Netflix előfizetést,
  • lovat,
  • autót,
  • házat vagy épp
  • NBA-s csapatot.
©

Szóval sok mindent, és azt is meghatározhatjuk, hogy miből mennyit szeretnénk vásárolni. Csak egy példa: ha vennénk tízmillió lovat, még mindig maradna 75 millirád dollárunk.

©

Hogy tökéletesen, minden cent elfogyjon, a mennyiségen folyamatosan változtathatunk – csökkenthetjük vagy épp növelhetjük a mennyiséget.

Szóval: kinek sikerül elsőre az egész vagyont elkölteni?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes