szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google is felismerte a koronavírus-járvány egyik kevésbé negatív hatását: azt, hogy többen kerékpároznak. A vállalat ehhez kapcsolódó újításokkal bővíti térképszolgáltatását.

A Google Térkép újdonságai a koronavírus-járványhoz köthetők: a keresőcég szerint érezhetően megnőtt azoknak a kereséseknek a száma, melyeket kerékpáron való közlekedéshez indítottak a felhasználók, hogy így érjék el úti céljukat.

A konkrét fejlesztésekről egyelőre keveset tudni, de az biztosnak látszik, hogy nem egy-két újdonságról van szó, hanem egy jelentős méretű csomagról. A Google munkáját állítólag nagyvárosokban végzett adatgyűjtések is segítik, illetve a helyi önkormányzatok is részt vesznek a projektben.

A GSMArena idézi a lehetséges funkciók egyikét, melynek lényege, hogy a szoftver bizonyos városokban automatikusan a kijelölt bicikliútra, illetve kerékpárbarát utcákba tereli a közlekedőt. A szolgáltatás emellett a kerékpárkölcsönzőkkel is jobb együttműködésre törekszik, hogy a foglalás menete a korábbiaknál is egyszerűbb, gyorsabb legyen.

Azt nem tudni, hogy a Google mikor élesíti az újdonságokat, mik azok pontosan, és mely régiókban válnak elsőként kipróbálhatóvá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Romániában sokan ügyeskedve oltatták be magukat

Romániában sokan ügyeskedve oltatták be magukat

A járvány miatt kénytelen megválni Bud Spencer és Terence Hill arcképétől a Hedon

A járvány miatt kénytelen megválni Bud Spencer és Terence Hill arcképétől a Hedon

Rendkívüli ülést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a járvány elleni védekezésről

Rendkívüli ülést kezdeményeznek az ellenzéki pártok a járvány elleni védekezésről