szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tőzsde is reagált a Pfizer-féle koronavírus-vakcina érkezésére, de páran aligha örültek az új eredmények láttán.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A videós beszélgetések egyik királya, a Zoom is nagy veszteséget könyvelhetett el a tőzsdén hétfőn, azt követően, hogy két cég, a Pfizer és a Biontech bejelentette egy 90 százalékban hatásos koronavírus-vakcina érkezését.

A Zoom részvényeinek árfolyama több mint 15 százalékot esett a hír hallatán.

Mindez azért is érdekes, mert sok más technológiai cég mellett a Zoom is szárnyalt a tavaszi lezárások, és az azzal együtt bevezetett, tömeges home office idején. A munkahelyi tevékenység távmunkába költöztetésével több vállalat ugyanis ezt a szoftvert kezdte használni a meetingek megtartásához, amely a szolgáltatás bevételén is meglátszódott.

A szakértők viszont már akkor figyelmeztettek, hogy a rakétaszerű növekedés idővel biztosan véget fog érni, hiszen a világ előbb-utóbb visszatér a régi kerékvágásba; ezzel párhuzamosan pedig megcsappanhat a hasonló szolgáltatások népszerűsége.

A Gizmodo cikke szerint a Netflix, valamint a világ legnagyobb online kézműves piacterének nevezett Etsy részvényei is vesztettek az értékükből hétfőn.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Ezeket az alkalmazásokat tölti le most mindenki

Kiadta szokásos alkalmazásletöltési jelentését a Sensor Tower arról, hogy milyen – nem játék – töltöttek le a legszívesebben a felhasználók a két nagy platformra, illetve összességében az elmúlt hónapban.

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Egy ITM-es prezentáció alapján nem választható lehetőség a további egyetemek magánosítása

Egy ITM-es prezentáció alapján nem választható lehetőség a további egyetemek magánosítása

Milyen járvány? Tele volt a Copacabana a hétvégén

Milyen járvány? Tele volt a Copacabana a hétvégén