szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint jól indult a PlayStation 5 játékkonzol értékesítése a Sony szerdai közlése szerint. Pontos számokat nem árult el a cég, azt viszont igen, hogy még idén újabb szállítmányok érkeznek a boltokba.

Minden várakozást felülmúlt a PlayStation 5 iránti érdeklődés a Sony szerdai közlése szerint. A japán óriás Twitteren tett bejelentése szerint annyian vásároltak a novemberben debütált konzolból, ami újabb értékesítési rekordot jelent – arról ugyanakkor nem közöltek semmit, mit jelent ez a számok nyelvén, hány eszközt adtak el és mennyi idő leforgása alatt. (A konkurens Microsoft szintén rekordszintű eladásról beszél, noha ők sem mondták meg, pontosan mennyit adtak el az új Xboxokból.)

A VGChartz becslései szerint a japán óriás 2,1 és 2,5 millió közti darabszámban adhatott el az új konzolból a megjelenés első napjain. A portál arról is ír, hog a vásárlók nagyobbik része (75 százalék) a lemezmeghajtós és egyben drágább kiadást választotta. A Microsoft szintén novemberben megjelent termékeiből, a Series X és Series S konzolokból 1,1-1,4 millió találhatott gazdára az első 24 órában.

A közleményben a Sony megígérte: még az év vége előtt újabb szállítmányokat küld a boltokba. Ez azért is lényeges, mert a PS5-ből most világszerte hiány van, a készülék már előrendelésben elfogyott. Ez a magyar piacra is igaz,

a hazai üzletek februárra-áprilisra ígérik a szállítást azoknak, akik most rendelnek a gépből.

A készletek szűkösségét az okozta, hogy a koronavírussal kapcsolatos problémák miatt eleve kisebb mennyiségben gurult le a szalagokról a PS5.

Az új, erősebb és gyorsabb konzol debütálását azonban nemcsak ez nehezítette, hanem az is, hogy megjelentek az úgynevezett konzolüzérek: ők azok, akik a Sony igyekezete ellenére felvásárolták a boltok készleteit, majd sokszoros áron megpróbálták értékesíteni azokat. A cél elsősorban a haszonszerzés volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

A felújított telefonoknak is betett a járvány, az Apple viszont még ebből is jól jött ki

A felújított telefonoknak is betett a járvány, az Apple viszont még ebből is jól jött ki

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es