szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igen jó eredményeket könyvelhetett el a Samsung Electronics 2020 harmadik negyedévében, a vállalat okostelefonos piacon megszerzett profitrészesedése hat éve nem volt ilyen magas.

Jöhet a pezsgőbontás: remek eredményt ért el a Samsung Electronics az idei év harmadik negyedévében. Hat év óta nem tudott elérni ekkora okostelefon-profitbéli részesedést a globális piacon – jelentette a dél-koreai Jonhap hírügynökség Strategy Analytics jelentése alapján. Ráadásul egyes régiókban az ott klasszikusan nagyon erősnek számító márkákat is maga mögé utasított, az Egyesült Államokban például az Apple-t, Indiában pedig a Xiaomit.

2020 harmadik negyedévében a Samsung 32,6 százalékos profitrátát érhetett el (ennél nagyobbat, 37,9 százalékot csak 2014 második negyedévében sikerült elkönyvelnie), s ez jelentősen meghaladja a tavalyi 18,8 százalékos mutatót. Ettől függetlenül továbbra is az Apple, pontosabban az iPhone a világ legjövedelmezőbb okostelefon-márkája, 60,5 százalékos profitaránnyal. Ez az adat a tavalyi 66,9 százalékhoz képest csökkent, miután az iPhone 12 sorozat megjelenésével a vállalat működési árrése is kisebb lett.

Ami az okostelefonokból származó bevételi arányt illeti: a Samsungnál ez 22,6 százalékos volt, míg az Apple ugyanebben az időszakban 29,5 százalékról számolhatott be. A Samsungé volt viszont az említett időszakban a legmagasabb piaci részesedés (21,9 százalék), ezzel megelőzte a Huaweit (14,1 százalék) és a Xiaomit (12,7 százalék). Az Apple a Strategy Analytics szerint most csak a negyedik helyen áll, 11,9 százalékos piaci részesedéssel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem vett tavaly a korábbinál sokkal több influenzaoltást az NNK

Nem vett tavaly a korábbinál sokkal több influenzaoltást az NNK

Rendhagyó temetéssel vesznek búcsút Sas Józseftől

Rendhagyó temetéssel vesznek búcsút Sas Józseftől

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt