szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány biológus szerint nem lehet tudni, miféle események várnak a jövőben a Földre, így mielőbb gondoskodni kell a fajok megmentéséről.

Lefagyasztott magokat, spórákat és spermiumokat küldene a Holdra néhány tudós arra az eshetőségre, ha a Földdel történik valami, és egy kihalási esemény indul be – írta a Futurism.

Az ötlet egyfajta holdi Noé bárkájáról szól, azzal a különbséggel, hogy a különböző fajok magjait nem a bolygónkon, hanem a szomszédos égitesten tárolnák – méghozzá mélyen a talajban.

A kutatók a több millió állat- és növényfajtól vett mintákat rakétákkal, célzott irányítással küldenék a Holdra, ahol lefagyasztva tárolnák azokat. Ahhoz persze, hogy a minták visszajussanak a Földre egy esetleges katasztrófa után, valakinek értük kellene mennie.

A tudósok egyébként azért tartják jobb ötletnek a magok és spermiumok holdi őrzését, mert a Földön szökőárak és földrengések alakulhatnak ki, így a helyben őrzött mintákban károk keletkezhetnek.

A küldetést nagyban nehezíti, hogy a minták célba juttatása összesen legalább 250 rakétaindítást igényelne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!