szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az öntapadós sárga cetlik valószínűleg sohasem mennek ki a divatból.

Az öntapadós sárga cetlik valószínűleg sohasem mennek ki a divatból. Az ember csak rájuk firkálja fontos, vagy kevésbé fontos jegyzeteit, odaragasztja őket a monitor széléhez és garantáltan nem felejt el semmit, legalábbis amíg valamilyen okból el nem tűnnek (elenged a ragasztó, elviszi a huzat, likvidálja az iroda takarítónője).
Ha biztosra akarunk menni, a kis sárga cetlikből is érdemesebb egy virtuális változatot használni. A Mac App Store-ból letölthető alkalmazás például remek választás erre a célra. Segítségével telerakhatjuk a képernyőt a kis sárga jegyzetekkel. Ez eddig rendben is van, alapból is képes rá az OS X a saját alkalmazásával. Itt azonban vannak kék cetlik is, amelyeknek persze nem a színe az igazán érdekes, hanem az, hogy amit egy "ilyenre írunk fel", az rögtön megy a felhőbe, azaz egy szerverre. A dolog értelme, hogy a szerveren tárolt jegyzeteinket elérjük iOS alatt is, hiszen ott szintén letölthető a Memo, iPhone-ra és iPadre egyaránt.
Végül, hogy teljes legyen a kép, bármelyik jegyzetlapot átszínezhetjük zöldre is, mivel ez jelzi a jelszóval védett változatokat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!