szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem csak a Silicon-Valley miatt híres: a tengerentúlon szívesen emlegetik úgy Kaliforniát, mint a cyber-bűnözés és az...

Nem csak a Silicon-Valley miatt híres: a tengerentúlon szívesen emlegetik úgy Kaliforniát, mint a cyber-bűnözés és az illegális letöltés központját. Tény hogy az USA-n belül itt a legtöbb az illegális szoftver, amerikai barátaink azonban valószínűleg nem láttak még orosz, vagy kínai (de akár magyar) statisztikákat ez ügyben, hiszen akkor legfeljebb legyintenének a kaliforniai adatokra.

Kamala Harris, kalifornia legfőbb államügyésze újabb jelentős lépést jelentett be a kalózkodás elleni harcban: létrehozták az eCrime nevű egységet, aminek elnevezése némileg emlékeztet a PreCrime nevű egységre, ami a Különvélemény c. klasszikusban látható. Persze reméljük odáig nem fajul a dolog… Az eCrime húsz magasan képzett szakértőből áll, az ő feladatuk lesz többek között az illegális letöltések, a gyermekpornográfiával kapcsolatos nyomozások, a copyright jogok megsértése, a személyiséglopás (identity theft) és egyéb, az államügyész által csak „cybercrime”-nak nevezett bűnök és bűnözők üldözése. Kaliforniában ezekből a legnagyobb problémát a személyes adatok eltulajdonítása és kihasználása jelenti, az ún. „identity theft” csalóknak már több mint egy millió kaliforniai állampolgár esett áldozatul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majdnem 90 millió forintért kelt el a Knight Rider autójának másolata

Majdnem 90 millió forintért kelt el a Knight Rider autójának másolata

16 millió forintnyi rubelt kérnek egy 12, azaz tizenkettő kilométert futott régi Ladáért

16 millió forintnyi rubelt kérnek egy 12, azaz tizenkettő kilométert futott régi Ladáért

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok