szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt másfél évben minden ötödik edzőteremben találtak szabálytalanságot az időnként squashbérletet váltó, jógázó vagy személyi edzőt fogadó ellenőrök.

Az elmúlt másfél évben rendszeres látogatói voltak az edzőtermeknek a hatóság emberei. Egyes esetekben napi, máskor havi bérletet vásároltak, részt vettek jógaórákon, squashbérletet váltottak vagy személyi edzőt fogadtak. A NAV ellenőrei azt vizsgálták, hogy a testedzési szolgáltatást nyújtó gazdasági szereplők betartják-e az adószabályokat – írja a Magyar Idők a hivatal szóvivőjére, Kis Péter Andrásra hivatkozva. A revizorok elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a szolgáltatók adnak-e számlát, nyugtát bevételeikről, és bejelentették-e alkalmazottaikat.

Az adóhivatal az elmúlt másfél évben háromszáz ellenőrzést végzett az edzőtermekben, ahol az esetek egyötödében fedtek fel valamilyen szabálytalanságot, a nyugtaadás elmulasztásától a fekete foglalkoztatásig. „Az elmúlt másfél év ellenőrzéseiben hatvanmillió forint hiányzó adóra derített fényt a hivatal – összegezte a szóvivő –, emellett majdnem húszmillió forint mulasztási bírságot szabtak ki az érintettekre.

Rászállt a NAV a szervizekre és az autóalkatrész-kereskedőkre

Az elmúlt másfél évben négyezernél többször ellenőrizte az adóhivatal a szervizeket, valamint az autó- és a motoralkatrész-kereskedőket. Az érintetteknél csaknem kilencmilliárd forint be nem fizetett adóra bukkantak a NAV revizorai, pénzügyőrei - írja a Magyar Idők.

Kis Péter András megjegyezte, a vizsgált fitnesztermek bizonyos részében a testedzés mellett sportitalokat és táplálékkiegészítőket is vásárolhatnak a vendégek. Utóbbi azért érdekes, mert szeptember 30. után minden konditeremnek az adóhivatallal állandó kapcsolatban lévő, online pénztárgépet kell használnia. A testedzési szolgáltatók nem lesznek egyedül, az előírás szerint az autószervizekkel, a járműalkatrész-kereskedőkkel, a plasztikai sebészetekkel, a masszőrökkel, a mosodákkal és a tánctermekkel együtt kell csatlakozniuk az online kasszarendszerhez. A kiterjesztés őszi ütemét január elsején újabb követi, akkor a pénzváltók és a taxisokat kötik be a rendszerbe.

Az Ön cége kockázatos vagy megbízható adós? Nézze meg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a második negyedévben is minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett és áfa-regisztrált adóalanyokat.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Sokkal több adót fizet Trump Kínában, mint az Egyesült Államokban

Sokkal több adót fizet Trump Kínában, mint az Egyesült Államokban

Krimit forgatnak a Nyíregyházi Állatparkban

Krimit forgatnak a Nyíregyházi Állatparkban

Nem a Fidesz nyakába varrják a járvány miatti válságot a magyarok

Nem a Fidesz nyakába varrják a járvány miatti válságot a magyarok