szerző:
nyüzs
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megint módosítják a trafiktörvényt, és mint mindig, most is az ifjúság védelmével hozakodnak elő. Hiába. Amit most csinálnak, az már a közröhej teteje.

Hűséges olvasóink úgysem fogják elhinni, de ezek már megint módosítják a trafiktörvényt: kitilthatják a nemzeti dohányboltokat azokból a plázákból, amelyeknek eladótere nagyobb 2500 négyzetméternél. Ez az országban közel 300 üzletet jelent.

A gyermekek, az ifjúság védelme mindennél előrébb való, ezért tehát száműzni kell a hipermarketekből és bevásárlóközpontokból a trafikokat, hiszen ott mozik, játszóházak, játékboltok is vannak, márpedig jól tudjuk, hogy a gyerekek sok mindennek ellen tudnak állni, csak a kísértésnek nem, a játszóház vagy a Lego-bolt után szívesen ugrottak be a trafikba egy Multiért, na ennek a világnak vége. Meg annak is, hogy az iskolák százméteres körzetében trafikok vannak, mert mostantól majd nincsenek.

Van azonban két apró tényező, ami olyannyira nyilvánvaló, hogy a) vagy a módosítás szerzőinek értelmi képességeivel van gond, vagy b) azt feltételezik rólunk, hogy a mi értelmi képességeinkkel van gond, nehéz lenne megmondani, melyik a rosszabb verzió, és melyik mond többet országunk jelenlegi állapotairól.

A helyzet ugyanis az, hogy mint közismert, az elsötétített trafikokba már most sem engednek be senkit 18 év alatt, erre szolgál a cégéren éktelenkedő pornóbeütésű 18-as jel, másrészt minden eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a trafikosok még a babakocsik utasait sem engedik be a boltba, ha a szüleik cigit vesznek, nemhogy a nagyobb gyerekeket (pláne, miután kiderült, hogy volt egy pár szabályt erősítő kivétel). A másik: a plázákban, hiperekben a trafikok meg sem közelíthetők a boltok felől, külön át kellett ugye építeni mindegyiket, ezért állt a helyzet még idén februárban úgy, hogy a trafikok meg sem nyithatnak a bevásárlóközpontokban. Aztán sietve mindenki átépített, elsötétített, megnyitott.

Ha viszont ezek tényleg elszánták magukat arra, hogy a legvérlázítóbb érveléssel megtisztítják a közel háromszáz hipert, plázát a trafikoktól, akkor jól tesszük, ha motivációikat teljesen máshol keressük. Az ifjúság védelme ugye kiesik (ha ez szempont lenne nekik, nem eresztenék rá H. Rózsát a közoktatásra), a fogyasztók igényeit államilag törölték el, az egészség védelméről pedig annyit, hogy orvosok szerint az államilag árult monopol-cigaretta csak árnyalatokkal egészségesebb a privát versenyszféra cigijeinél. Marad a biznisz.

A biznisz, amely úgy 500 milliárd forint per év. És amelyről gondolkodva rájöttek, hogy ennek "aránytalanul nagy része" a geci multiknál "csapódik le" (ennek alátámasztására napi forgalom-jelentésre kötelezik a boltokat), márpedig ne ott csapódjon le, ez ugyanis "egyenlőtlenségnek" minősül, és majd mi teszünk róla, hogy máshol csapódjon le. Még akkor is, ha némely barátaink (pl. Mészáros Lőrinc és társai) nagyot fognak nézni. Ha pedig a nézésen túl tesznek is valamit, akkor majd megint módosítunk a törvényen. "Ha gyermekekről van szó, akkor semmi sem drága." (Orbán Viktor)

(Nyüzsi a Facebookon.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

Mikor veheti fel az oltást az, aki várandós? És az, aki szoptat? Itt minden választ megtalál

Óriási per szakadhat a Facebook nyakába, mert kiszivárgott 533 millió felhasználó adata

Óriási per szakadhat a Facebook nyakába, mert kiszivárgott 533 millió felhasználó adata

Vidnyánszky Attila búcsúzik Törőcsik Maritól: Elképedve figyeltük azt az erőt, amit a szerepén keresztül mutatott

Vidnyánszky Attila búcsúzik Törőcsik Maritól: Elképedve figyeltük azt az erőt, amit a szerepén keresztül mutatott